Güney Eğitim Kurumları, Kitlesel Başarıda Geleneği Bozmadı

Gaziantep Güney Eğitim Kurumları, 8’inci sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’nda ortaya koyduğu performans ile başarısını...

Gaziantep Güney Eğitim Kurumları, 8’inci sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’nda ortaya koyduğu performans ile başarısını bir kez daha kanıtladı. 3 öğrenci 500 tam puan alarak Gaziantep’in gururu olurken, 454,988 OYP ortalaması yakalayarak, kitlesel başarıda liderliğini sürdürdü.

SBS’de elde edilen başarı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Güney Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yaşar Narı, “Bizim amaçlarımızdan birisi okul ortalamalarına göre kitlesel başarı ve dereceleri Gaziantep halkına yaşatmaktır. Bu çerçevede yaptığımız çalışmaların meyvelerini, yıllardır puan ortalamasında Gaziantep birincisi olarak alırken, Türkiye’de de üst sıralara yerleşerek aldık. 2012 SBS sonuçlarına göre ise okulumuz 454,988 OYP ortalaması yakalamış ve geleneği devam ettirerek birinciliğini korumuştur. 8’inci sınıf puanına göre ise 457,369 puan ortalaması yakalamıştır. Gaziantep’in, iller arasında son sıralarda olduğu bir ortamda yakalanan bu başarının değeri daha iyi anlaşılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Bireysel başarıda ise Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu’ndan Lütfiye Sena Erşanlı ve Cahit Nakıboğlu İlköğretim Okulu’ndan Furkan Dere ile Dilara Güneş’in 500 tam puan aldığını hatırlatan Narı, “Gaziantep genelinde yerleştirme puanına göre 475 puan üzerinde 65 öğrencimiz, 400 puan üzerinde ise 188 öğrencimiz yer almakta. Bu başarıları bize yaşatan tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında, özel okullara devlet desteğinin artması gerektiğine de değinen Narı, bunun, Gaziantep’in başarı ortalamasının, alt sıralardan yukarılara doğru çıkmasını sağlayacağını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: