Güney Eğitim, Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda Madalyaları Topladı

Güney Eğitim Kurumları, Amerika’nın Lincoln şehrinde bulunan ve dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan...

Güney Eğitim Kurumları, Amerika’nın Lincoln şehrinde bulunan ve dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Nebraska Üniversitesi’nin düzenlediği Uluslararası Matematik Olimpiyatı yarışmasında 4 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak, önemli bir başarı elde etti.

Güney Eğitim Kurumları’na Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'nde düzenlenen Uluslararası Matematik Olimpiyatı Yarışması'nda, Ezo Üçler, Yusuf Çelikaslan, Hasan Can Gesoğlu ve Sena Süheyla Coşkun altın, Eyüp Ortatepe, Berfin Kılıç ve Abdullah Karaduman gümüş, Mehmet Ali Güneş, Hakan Irmak, Ahmet Fatih Akpolat ve Latif Emre Şirikçi ise bronz madalya kazandırdı.

Reklam
Reklam

Dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Nebraska Üniversitesi tarafından geçen yıl 17 Kasım'da 86 ülkeden 151 bin 963 öğrencinin katılımıyla Uluslararası Matematik Olimpiyatı yarışması düzenlenmişti. Açıklanan sonuçlara göre, Güney Eğitim Kurumları, bu yarışmadan 4 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak, eğitimdeki başarısını bir kez daha kanıtlamayı başardı. Ayrıca, öğrencilerin üçünün puanı 66 geçtiğinden, Güney Eğitim Kurumları, 'Dünya Onur Ödülü'ne layık görüldü.

Yarışmada madalyalar Türkiye, Çin, ABD, Kanada, Rusya, Hong Kong, Filipinler, Singapur, Kore ve Tayvan arasında paylaşıldı. Özel Güney Eğitim Kurumları’na bağlı Cahit Nakıboğlu, Emine Nakıboğlu ve Mutafoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, 4 altın 3 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: