Güney Kore Dışişleri Bakanı Kim Türkiye’ye geliyor

Güney Kore Cumhuriyeti Dışişleri ve Ticaret Bakanı Kim Sung-hwan, 19-20 Ocak günleri arasında Türkiye’ye resmi...

Güney Kore Cumhuriyeti Dışişleri ve Ticaret Bakanı Kim Sung-hwan, 19-20 Ocak günleri arasında Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ziyaret kapsamında Bakan Ahmet Davutoğlu ile 20 Ocak günü gerçekleştirilecek görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası konuların ele alınacağı belirtildi. Ayrıca Dışişleri Bakanlıkları arasında işbirliğine dair bir ‘Eylem Planı’ imzalanacağı kaydedildi.

Güney Koreli Bakan aynı gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.

Reklam
Reklam

Bu ziyaret Güney Kore Dışişleri ve Ticaret Bakanı Kim’in Türkiye’ye ilk ziyareti olacak.

Ziyaretin yakın dönemde karşılıklı gerçekleştirilmesi öngörülen üst düzey ziyaretlere hazırlık niteliğinde olduğu belirtildi. Ziyaretin, iki ülkeyi ilgilendiren birçok konuda görüş alışverişinde bulunulmasına imkân sağlama ve ikili ilişkilerin çeşitlendirilmesine katkıda bulunama açısında da önem arz ettiği aktarıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz