Güney Kore Günleri, Atatürk Üniversitesi'nde

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen...

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Güney Kore-Türkiye Günleri’ etkinlikleri devam ediyor.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret eden Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee ve Müsteşar Dong-Voo Cho, Güney Kore Günleri’ne gösterdikleri ilgiden dolayı Rektör Koçak’a teşekkür edip, ülkelerine ait seramik çanak hediye etti. Ziyarete İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Suphi Orhan da katıldı.

Reklam
Reklam

Rektör Koçak ise heyete, Atatürk Üniversitesi hakkında bilgiler verdi. Türk-Kore ilişkilerinden övgüyle söz eden Koçak, konuklarına Atatürk Üniversitesi şilti ile bazı hediyeler takdim eti.

28 Mayıs’ta başlayan Güney Kore-Türkiye etkinlikleri Yakutiye Meydanında Kore’nin turistik bölgelerinin tanıtıldığı fotoğraf sergisi, Calligraphy Duvarı, Kore Çayhanesi ve ‘Da-do’ gösterisi ile sürüyor. Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde açılan Maksabal Sergisi (Kore’nin geleneksel çömleği sergisi)’nin ardından, aynı salonda, İİBF ile birlikte ‘Eğitim-Turizm Semineri’ gerçekleştirildi ve film gösterimi yapıldı.

Etkinlik Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapılacak Güney Kore’nin geleneksel ‘Performans Gösterisi ile sona erecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: