Güney Kore-Türkiye Gençlik Programı

Bilecik Gençlik Merkezi'nden Güzin Şeyda Akyel, Güney Kore'de, Gençlik Değişim Programı kapsamında düzenlenen "Güney Kore-Türkiye Gençlik Programı" etkinliklerine katıldı.

Bilecik Gençlik Merkezi'nden Güzin Şeyda Akyel, Güney Kore'de, Gençlik Değişim Programı kapsamında düzenlenen "Güney Kore-Türkiye Gençlik Programı" etkinliklerine katıldı.

Merkezden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve Güney Kore cumhuriyetleri arasında 1972 yılında imzalanan kültürel anlaşma çerçevesinde iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğinin artırılması amacıyla Türkiye'nin, Güney Kore ile 2007'den bu yana yakın işbirliği geliştirdiği bildirildi.

İki ülke arasında karşılıklı gençlik değişim programları düzenlendiği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:

Reklam
Reklam

"2007-2008 yıllarında 10'ar kişilik heyetlerle gerçekleştirilen değişim programı, 2009'dan itibaren 20'şer kişi olarak uygulanmaya başlanmıştır. Bilecik Gençlik Merkezi'nden Güzin Şeyda Akyel, 11'incisi düzenlenen Güney Kore-Türkiye Gençlik Programına katılarak, Başbakanlık adına Güney Kore'de ilimizi ve ülkemizi temsil etmiştir. Değişim programında, Güney Kore-Türkiye kardeşliği vurgulanmış, Güney Kore'nin sosyal ve kültürel yapısı program ziyaretleriyle bütünleştirilerek, gençlik çalışmaları üzerinde durulmuştur."

Açıklamada, 7-16 Ağustos'ta Güney Koreli gençlerin Türkiye'yi ziyaret edeceği ikinci programda, Güney Kore'den gelecek gençlere Türk kültürü ve tarihinin tanıtılacağı ifade edildi.

Muhabir: Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: