"Güney Lübnan'dan çekileceğiz"

Kudüs (AA)- İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, İsrail ordusunun, Lübnan ordusu ve uluslararası güç geldiğinde, Lübnan'ın güneyinden çekileceğini söyledi.

Livni, Bakanlar Kurulunun BM Güvenlik Konseyinin taraflar arasında ateşkesi öngören 1701 sayılı kararını onaylamasının ardından düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyinin kabul ettiği kararın "İsrail için iyi bir karar" olduğunu belirtti.

"Ben tecrübesiz değilim, Orta Doğu'da yaşıyorum ve Orta Doğu'da alınan her kararın uygulanmadığını biliyorum" diyen Livni, ateşkes kararının, kesin olarak uygulanacağı beklentisinde olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Kararın bölgede köklü değişikliklere neden olabileceğini, şimdi hep birlikte bunu bekleyeceklerini kaydeden Livni, "İsrail'in sınırlarından vatandaşlarına ateş eden bir terör örgütünü kabul etmeyeceğini dünyanın anladığını" söyledi ve "Amaçlarımızdan pek çoğuna ulaştık" dedi.

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora'yı ve uluslararası toplumu, BM Güvenlik Konseyi kararını uygulamaya, bu çarpışmaları sona erdirmeye ve uluslararası bir güçle desteklenecek Lübnan kuvvetlerini Güney Lübnan'da konuşlanmaya çağıran Livni, Lübnan ordusunun derhal Lübnan'ın güneyine hareket etmesini istedi.
Livni, kaçırılan askerlerinin serbest bırakılması yönündeki çalışmalarını sürdüreceklerini de ifade etti.