Güney Marmara Kalkınma Ajansı 15,2 milyon liralık destek verecek

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), 2011 yılı için 15,2 milyon...

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), 2011 yılı için 15,2 milyon liralık iki yeni destek programına çıktığını açıkladı. Balıkesir Valisi ve GMKA Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Arslan'ın açıkladığı programlarla KOBİ'lerin ihracata yönelik ve yenilikçi projeleriyle kamu kurumlarına yönelik sosyal kalkınma projeleri desteklenecek. Yeni destek programını açıklamak için GMKA hizmet binasında bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Arslan, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan, Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülend Engin, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Hukuk Müşaviri Esra Karabuğa ve Program Yönetim Birimi Başkanı Yakup Salman katıldı.
Yeni destek programlarıyla 15,2 milyon liranın, Balıkesir ve Çanakkale'den gelen projelere aktarılacağını belirten Arslan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli kamu kurumu niteliğindeki organizasyonların yararlanabileceği Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı'yla uygun nitelikteki başvuruların destekleneceğini söyledi. TR22 Güney Marmara 2010-2013 Bölge Planı'nda belirlenen hedefler doğrultusunda çıkılan İhracat ve Yenilikçilik Mali Destek ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları kapsamında projelere aktarılacak toplam tutarın 11 milyon lirasının ihracat ve yenilikçilik projelerine, 4 milyon 200 bin liranınsa sosyal kalkınma projelerine verileceğini ifade etti. En büyük payın KOBİ'lerin ihracat ve yenilikçilik konularında hazırlayacakları projelere aktarılacağını vurgulayan GMKA Yönetim Kurulu Başkanı Arslan, "Ajansımız, Kalkınma Bakanlığı'nın 9. Kalkınma Planı'ndaki 'Sanayi ve Hizmetlerde Yüksek Katma Değerli Üretim Yapısına Geçişin Sağlanması' ile 'Ar-Ge ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi' hedeflerine katkı sağlamayı amaçlıyor. İhracat ve Yenilikçilik Mali Destek Programı, Balıkesir ve Çanakkale bölgesinde Türkiye ortalamasının altında bulunan kişi başına ihracatın arttırılması ve bölgenin dünya ekonomisine eklemlenmesini hedefliyor. Son başvuru tarihi, 27 Ocak 2012 saat 17.00 olarak belirlendi. İkinci mali destek programı ise Eğitimin İşgücü Talebine Duyarlı Hale Getirilmesi, Eğitim Sisteminin Geliştirilmesi, Sağlık Sisteminin Etkinleştirilmesi, Gelir Dağılımının İyileştirilmesi, Sosyal İçerme ve Yoksullukla Mücadele, Sosyal Güvenlik Sisteminin Etkinliğinin Artırılması, Kültürün Korunması ve Geliştirilmesi ile Toplumsal Diyaloğun Güçlendirilmesi hedeflerine katkı sağlamayı amaçlıyor." dedi. Vali Yılmaz Arslan, Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı'na Balıkesir ve Çanakkale bölgesinde faaliyet gösteren kamu kurumları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli kanunlarla kurulmuş kooperatifler ve birliklerin başvurabileceğini kaydetti. Programın son başvuru tarihini de 23 Aralık 2011 saat 17.00 olarak açıkladı.
GMKA, önümüzdeki günlerde il merkezlerinde ve ilçelerde KOBİ'lere, kamu kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik destek programları, proje yazma ve uygulama eğitimleri verecek. Eğitim takvimi ve destek programları hakkında daha fazla bilgiye, GMKA'nın resmî internet sitesi www.gmka.org.tr'den veya 266-246 45 10 ve 286-211 00 81 numaralı telefonlarından ulaşılabiliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz