Güney Sudan Dışişleri Ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Çankaya Köşkü'nde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güney Sudan Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nhial Deng Nhial ve beraberindeki...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güney Sudan Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nhial Deng Nhial ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da yer aldığı kabulde, Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin, Güney Sudan’ın geçen yıl ilan edilen bağımsızlığını ilk tanıyan ve başkenti Juba'da ilk Büyükelçilik açan ülkeler arasında olmasının ilişkilere verdiği önemin somut göstergesini teşkil ettiğini belirtti. Güney Sudan’ın da ilk mukim Büyükelçiliklerinden birinin Ankara’da faaliyete geçmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin Güney Sudan'ın kalkınmasına ve halkının refahına her alanda katkıda bulunmaya kararlı olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Türk şirketlerinin Afrika’da çok sayıda önemli projeye imza attıklarını, bu çerçevede, Güney Sudan’da da faaliyet gösterebileceklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca Afrika’nın çoğu ülkesinde çalışmalarda bulunan TİKA’nın Güney Sudan’a teknik yardım sağlamaya ve öncelikli projeleri desteklemeye hazır olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, Sudan ile Güney Sudan arasında 27 Eylül 2012 tarihinde Addis Ababa'da imzalanan 9 anlaşmanın takdire şayan olduğunun da altını çizdi ve iki ülke arasında tesis edilmiş olan diyalogun sürdürülmesini temenni ettiğini sözlerine ekledi.

Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nhial ise Türkiye’ye Güney Sudan’dan Dışişleri Bakanı seviyesinde ilk ziyareti gerçekleştirmekten kıvanç duyduğunu vurgulayarak, Güney Sudan’a bağımsızlık sürecinde ve sonrasında verdiği kapsamlı destekten dolayı Türkiye’ye minnettar olduklarını ifade etti. Ziyareti çerçevesinde Güney Sudan’ın Ankara Büyükelçiliğinin resmî açılışını yaptığını kaydeden Konuk Bakan, Türkiye’nin son dönemdeki aktif tutumu sayesinde Afrika’da lider konumunda bir ülke olduğunu, Türk şirketleri ile altyapı çalışmaları başta olmak üzere Güney Sudan’da da iş birliği yapmak istediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: