Güneyde savaş, kuzeyde şenlik

ERBİL (İHA) - Irak'ın güneyinde Sünni ve Şii Araplar ile ABD kuvvetleri arasındaki çatışmalar sürerken, Irak Kürdistan Demokratik Parti (IKDP) denetiminde bulunan Kuzey Irak'ın Erbil kentinde barış havası yaşanıyor. Erbil'deki Selahaddin Üniversitesi'nin, bu yıl ikinci mezunlarını verdiği tören renkli görüntülere sahne oldu.

Bir süre önce 200'den fazla kişinin ölümü ile sonuçlanan intihar saldırılarının şokunu üzerinden atan Iraklı Kürtler, Irak'ın kuzeyinde tansiyonun düşmesiyle normal yaşantılarına döndüler. Irak Geçici Anayasası'nda, Kürtlere federasyon verilmesiyle yönetime ortak olan Kürtler, güneydeki savaş ortamından uzak bir yaşam sürüyor.

Reklam
Reklam

Ortak yönetim oluşturma çalışmalarına hız veren IKDP ve IKYB'nin bu alandaki çalışmaları üst düzeyde sürdürülüyor.

Irak Kürdistan Demokratik Parti (IKDP) denetimindeki Erbil kentinde mezuniyet töreni şenlikleri sokaklara taştı. Erbil Selahaddin Üniversitesi Beden Eğitimi Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet törenlerinin yapıldığı Ankava semtinde toplanan yüzlerce genç kız ve erkek, Kürtçe pop müzik eşliğinde halay çekti, türküler söyledi. Açık havada yapılan şenlikte kadınlar şıklıkta yarıştı. Yöresel giysileriyle müzik eşliğinde halaylar çeken öğrencilerin üzerlerindeki altın takılar göz kamaştırdı.

Selahaddin Üniversitesi Beden Eğitimi Fakültesi Dekanı Doktor İdris Muhammed Ali Hekim, bu yıl ki mezuniyet törenlerinin bahar şenliği havası içerisinde geçtiğini belirterek, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da mezuniyet töreni düzenledik. Bu yıl üniversitemizin Beden Eğitimi Bölümü'nden 63 öğrenci mezun oldu" dedi.

Mezuniyet töreninde taktıkları altın takılar ile gözleri kamaştıran Cilah Yahya ile Tara Salah Benzici de, altın takmanın Kürtler'de gelenek olduğunu ifade ederek, "Hayalimizde hep beden eğitimi öğretmeni olmak vardı. 4 yıl okul okuduktan sonra nihayetinde öğretmen olduk. Çok mutluyuz" diye konuştular.

Reklam
Reklam