Güneydoğu Anadolu'da kültür sanat

Ankara (AA)- Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), "7 Kocalı Hürmüz" oyununu tiyatroseverlerle yeniden buluşturacak.

İsmet Hürmüzlü'nün rejisini üstlendiği Sadık Şendil'in ünlü eseri "7 Kocalı Hürmüz"de, Filiz Kılıç, Lale Ertiş Gençtürk, Gözen Müftüoğlu, Pınar Gün, Özden Gököz, Selim Bayraktar, Ali Çelik, Uğur Çınar, Murat Bölük, Serkan Ekşioğlu, Gökçe Yurtsal, Ercan Kılıçarslan, Sevda Özbek Kaya, Murat Bayrak, Songül Çakmak, Ayla Ekinci ve Zehra Karakoyun rol alıyor. Oyun, bu akşam, yarın ve 24 Şubatta Orhan Asena Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Reklam
Reklam

Gaziantep

Van Devlet Tiyatrosu, "Inishmore'un Yüzbaşısı (Kedi)" adlı oyunu Gaziantep'te sahneleyecek. Martin McDonagh'ın yazdığı, Mehmet Ergen'in çevirdiği ve Hakan Boyav'ın yönettiği oyunda, şiddetin ve terörün giderek tırmandığı günümüzde, terör ve terörizmin altında yatan nedenlerin bazen çok basit ve sıradan olabildiği
anlatılıyor. "Inishmore'un Yüzbaşısı (Kedi)" adlı oyun, bugün, yarın ve 24 Şubatta Gaziantep Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde izlenebilecek.

Müslüm Teke ve Ömer Ünsal'ın resim sergisi ise bugün saat 18.00'de Sanko Sanat Galerisi'nde açılacak. Türk Ocakları Derneği Gaziantep Şubesi, yarın saat 19.00'da, "Karadeniz Jeopolitiği ve Kırım Türkleri" konulu konferans düzenleyecek.

Şanlıurfa

Türk Telekom çalışanlarının oluşturduğu Tiyatro Telekom, "Gelibolu 1915-Güneşin Askerleri" adlı oyunu Şanlıurfa'da sahneleyecek. Yönetmenliğini tiyatro alanında doktoralı Telekom personeli Mine Bayrakeri'nin yaptığı Tiyatro Telekom'un "Gelibolu 1915-Güneşin Askerleri" adlı oyunu, 26 Şubat Pazartesi günü saat 20.30'da Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü konferans salonunda tiyatroseverlerle buluşacak.Oyun, ücretsiz izlenebilecek.

Reklam
Reklam