Güneydoğu Anadolu'da Seçime Katılım Yüksek (3)

MARDİN'DE 'KEDİLERE KARŞI' JENERATÖRLÜ ÇÖZÜM Geçen yıl yapılan yerel seçimlerde elektrik kesintisi görünlesi üzerine inşaat işçisi Çetin Irmak, Merkeze bağlı Cumhuriyet

MARDİN'DE 'KEDİLERE KARŞI' JENERATÖRLÜ ÇÖZÜM
Geçen yıl yapılan yerel seçimlerde elektrik kesintisi görünlesi üzerine inşaat işçisi Çetin Irmak, Merkeze bağlı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Kocatepe İlköğretim Okulu'nda kesintilere karşı önlem olarak jenaratör aldı. Jenaratörün üstüne de, "Trafoya kediler girebilir serbest" yazan Irmak, "Mardin'de geçen seçimde, 'Trafoya kedi girdiği için elektrik kesintisi oldu' dedikleri için biz de kedilerin özgür bir şekilde dolaşsınlar diye okula jenaratör taktırdık" dedi.
SİİRT'TE BAVUL PANİĞİ
Siirt'te oy kullanma işlemlerinin devam ettiği sırada, 155 Polis İmdat'a yapılan ihbar, güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Bahçelievler Mahallesi Musa Atik Caddesi'nde kaldırımda sahibi olmayan bir bavul bulunduğu haberi üzerine, sevk edilen polis ekipleri sıkı güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekipleri ve bomba imha uzmanları, caddeyi çift yönlü olarak trafiğe kapatark, bavul üzerinde inceleme yaptı. Yapılan inceleme ardından fünye ile patlatılacağı anda, bavulun sahibi olduğu belirtilen bir kadın geldi. Polis ekiplerinin yanına gelen ve ismi açıklanmayan kadın, bavulun kendisine ait olduğunu belirterek, patılmasını son anda önledi. Adı açıklanmayan kadın bavulunu aldıktan sonra polis, caddeyi trafiğe açtı.
DERİK'TE TEK ERMENİ AİLE OY KULLANDI
Mardin'in Derik İlçesi'nde oturan Ermeni çift 56 yaşınrdaki Yurşalin ve Naif Demirci de bugün Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu'na gelerek 1086 numaralı sandıkta oy kullandı. Derik'teki Surp Kevork Kilisesi'nin bakımını da yapan Demirci Ailesi'nin oy kullanması, sandık çevresinde bulunan Derikliler tarafından ilgiyle izlendi. Naif Demirci, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı konuşmada; vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirterek, "Genel seçimlerin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Umarım, yeni seçilecek hükümet ülkeye demokrasi getirecektir" diye konuştu.
BATMAN NÜFÜS MÜDÜRLÜĞÜ'NDE SEÇİM MESAİSİ
Batman'da oy verme işlemi devam ederken, kimliğinde eksik bilgileri bulunan vatandaşlar Nüfus Müdürlüğü'ne akın etti. Kimliklerinde numarası tahriş olan, fotoğraflarının bir bölümü olmayan ya da tanınmayacak halde olanlar Nüfus Müdürlüğü'ne giderek yeni kimlik çıkarmak için kuyruk oluşturdu. Batman'ın Kültür Mahallesi'nde geçen yerel seçimde muhtar adayı olan Şakir Akın, listede adının olmadığını belirterek, "Nüfusta ikametgahım belli. Yıllardır bu mahallede oy kullanıyorum. Seçim listelerinde adımı görmeyince şoke oldum. Listeler güncelleştiğinde takip etmedik diye bu kez oy kullanamamakla cezalandırıldık. Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, Batman'da 2 günde 500 kişiye yeni nüfus cüzdanı verildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: