Güneydoğu Illerinden 353 Çocuğa İngilizce Kursu

Kayseri'nin Erciyes ve Melikşah üniversiteleri, Batman Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü’nün başlattığı proje kapsamında Muş,...

Kayseri'nin Erciyes ve Melikşah üniversiteleri, Batman Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü’nün başlattığı proje kapsamında Muş, Diyarbakır, Şırnak ve Şanlıurfa’dan gelen 353 öğrenciye kapılarını açtı. Akademisyenler düzeyinde lise 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerine İngilizce kursu veriliyor. 120 saatlik kurs dışında çocuklar, hafta sonunu yapılan sosyal aktivitelerle geçiriyor. 45 gün sürecek proje kapsamında şehirde bulunacak öğrenciler, düzenlenecek programlarla bürokrat ve işadamlarıyla da bir araya gelecek.

Reklam
Reklam

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Batman Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında kendilerine teklif edilen İngilizce kursunu memnuniyetle kabul ettiklerini belirtti. Prof. Dr. Özkanca, kendi üniversitelerinde 200 kadar öğrencinin eğitim aldığını belirterek, “Bu çocuklarımız hem eğitim alıyorlar hem de sosyal ve kültürel anlamda Kayseri’deki kardeşleri ile buluşmuş oluyor.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Reşit Özkanca, verilen eğitimin lise öğrencilerinin gerek üniversite gerekse iş hayatlarında önemli katkı olacağını vurgulayarak, “Şu an iki üniversitemizde verilen dil eğitimi ile gençlerimiz ileriki yıllarda daha başarılı bireyler olacaklardır. Çocuklarımız batıyı, biz de doğuyu daha iyi tanıma imkanına kavuşuyoruz. Bu faaliyetler birlik beraberliğimizi güçlendirecektir. Melikşah Üniversitesi olarak Somali’den Moğolistan’a kadar 25 ülkeden insanlara eğitim veriyoruz, bizim kendi vatandaşlarımıza da benzer eğitim hizmetlerini vermek boynumuzun borcudur. Bu noktada Kayseri’nin katkılarını da unutmamak lazım. Sayın Valimiz Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki’nin teşvik edici desteklerini bu noktada takdirle karşılıyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Muş Özdilek İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yapan İbrahim Celayir, Kayseri’ye gelen öğrenci grubundan sorumlu öğretmenlerden birisi olduğunu belirterek, buradaki eğitimin faydalı olduğunu anlattı. Geçen yıl proje kapsamında 680 öğrencinin 12 ilde eğitim aldığını ve bu yıl öğrenci sayısının verilen destekler sayesinde 2 bin 400’ü aştığını ifade etti. Kayseri’de 353 öğrencinin eğitim aldığını ve geziler yaptığını dile getirdi.

Kayseri’de kursa katılan Diyarbakır Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Mahmut Ağar, verilen eğitimin üniversite eğitimi ve sonrasında atılacakları iş hayatında önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Bu programı düzenleyenlere teşekkür eden Ağar, “Bizim burada eğitim almamızı ve değişik şehirlerimizi görmemize fırsat veren herkesten Allah razı olsun. Kayseri çok güzel bir şehir. Her yönü ile beğendik. Bu eğitimin hepimize faydalı olacağını biliyoruz.” dedi.

Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Büşra Şenel, Kayseri’de gördükleri ilgi ve alakadan çok memnun olduklarını anlattı. Program sayesinde farklı şehirler görme imkanı bulduklarını dile getiren Şenel, “Burada bize verilen eğitim çok önemli. İngilizce kursu sayesinde yabancı dilimizi geliştiriyoruz. Bu etkinliği düzenleyen ve bize katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: