Güneydoğu Iş Dünyası: BM Ve NATO Üzerine Düşeni Yapmalı

Güneydoğu Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu(GÜNSİAF) üyeleri, Suriye’nin Akçakele’ye gerçekleştirdiği saldırıyı düzenledikleri basın toplantısı ile kınadı....

Güneydoğu Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu(GÜNSİAF) üyeleri, Suriye’nin Akçakele’ye gerçekleştirdiği saldırıyı düzenledikleri basın toplantısı ile kınadı. BM Güvenlik Konseyi ve NATO gibi uluslar arası güvenlik teşkilatlarını gerekli güvenlik tedbirlerini almaya davet eden işadamları, Türkiye’nin ise olası çatışma ortamından dikkatle kaçınması gerektiğini vurguladı.

Güneydoğu Anadolu Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF), Suriye ordusu tarafından ateşlenen ve 5 kişinin ölümü, 10 kişinin yaralanmasına neden olan top saldırısı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Federasyona bölgedeki dernekler de destek verdi. Açıklama, Şanlıurfa Sanayiciler ve İşadamları Derneği (ŞUGİAD)'nde yapıldı. GÜNSİAF Başkanı Kasım Fincan tarafından okunan basın açıklamasında çatışmadan uzak kalınması mesajı verildi.

Reklam
Reklam

Bataklığa düşen Suriye’nin Batılı ülkelerin kışkırtmasıyla Türkiye’yi de bataklığa çekmeye çalıştığını dile getiren Kasım Fincan, “Yapılan bu alçakça saldırı, bu mübarek topraklarda yaşayan insanlarımızın geleceğini karartmaya, aziz milletimizin önünü kesmeye, kardeşçe yaşadığımız bu coğrafyamızdaki kardeşlerimizi birbirlerine düşürmeye çalışan şer şebekeleri olduğunun açıkça göstergesidir. Maalesef, halkının temel istek ve arzularını hiçe sayan Suriye hükümeti dış güçlerin tahrikleriyle güzide ülkemiz Türkiye’yi de kendi düştüğü bataklığa çekmeye çalışmaktadır.” dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki iş temsilcileri olarak, Suriye yönetiminin gayri ahlaki davranışını şiddetle kınadıklarını belirten Fincan, “Suriye halkının egemenlik ve demokrasi taleplerine saygı ile davranılmasını talep ediyoruz. Hükümetimizin ve devletimizin Suriye sınırında oluşabilecek bir çatışma ortamından süratle kaçınmasını ve oynanan oyunlara alet olmamasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

BM Güvenlik Konseyi ve NATO gibi uluslar arası güvenlik teşkilatlarının gerekli güvenlik tedbirlerini alarak üzerlerine düşen görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini vurgulayan Fincan, sözlerine şöyle devam etti: “Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde faaliyet gösteren iş dünyası temsilcileri adına yaşanan menfur olayı kınıyoruz. İçeride ve dışarıda insanımızın geleceğine alçakça tuzaklar kurmak için fırsat kollayan sinsi şeytanlara imkan verilmemesi için ülkemizin bütün kurumlarının şer odakları hususunda daha hassas olmalarını temenni ediyor; sıkıntılı günlerimizde halkımızın birlik, beraberlik, sağduyuya davet ediyor ve bütün milletimize taziyelerimizi sunuyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: