Güneydoğu, ocak ayında ihracatı artırdı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından, ocak ayında, 2011 yılının aynı dönemine oranla yüzde 13’lük...

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından, ocak ayında, 2011 yılının aynı dönemine oranla yüzde 13’lük bir artışla 563 milyon 44 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

İhracat rakamları ile ilgili değerlendirmede bulunan GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, “Aynı dönemde, diğer ihracatçı birlikleri adına ise toplam 64 milyon 560 bin dolarlık ihracat kayda alınmıştır. Böylece Birliğimiz ihracat kayıt işlem hacmi yüzde 8,4’lük artışla 627 milyon 604 bin dolara yükselmiştir.” dedi.

Bölge ihracatında Ortadoğu ülkelerinin yüzde 58,6’lık payla ilk sıradaki yerini koruduğunu kaydeden Çıkmaz, “AB ülkeleri yüzde 17,4 pay ile ikinci ve Afrika ülkeleri yüzde 9 pay ile üçüncü sırada bulunuyor. Irak, Suudi Arabistan, İtalya, ABD, Almanya, Libya, Mısır, Rusya, İngiltere ve İran da bölge ihracatında ilk sıralarda yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Çıkmaz, halı, bitkisel yağlar, kimyevi maddeler, bisküvi-pasta, buğday unu, polipropilen iplik, dokuma kumaşlar, örme kumaşlar, pamuk ipliği ve makarnanın bölgeden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olduğunu da vurguladı.

Gaziantep’in ihracat rakamlarına da değinen Çıkmaz, ocak ayında Gaziantep 406,7 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Geçen yıl olduğu gibi Türkiye’nin en çok ihracat yapan 6’ncı ili konumunda. Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, halı, tekstil ve hammaddeleri, kimyevi maddeler ve mamulleri ile ağaç mamulleri ve orman ürünleri ilin ihracatında önde gelen sektörler.” değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz