Güneydoğu Ve Karadeniz'den Öğrenciler, Buz Pateninin Zevkini Çıkardı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen 'Seyyah Ulu Çınarın İzinde' projesi kapsamında Erzurum'a öğrenciler, buzda...

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen 'Seyyah Ulu Çınarın İzinde' projesi kapsamında Erzurum'a öğrenciler, buzda kaymanın zevkini çıkardı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Seyyah Ulu Çınarın İzinde' projesi kapsamında Van, Hakkari, Mardin, Şırnak, Şanlıurfa, Trabzon, Rize, Ordu, Artvin illerinden yaklaşık 500 öğrenci Erzurum'a geldi. Kış Oyunları için yaptırılan tesislerde konaklayan öğrenciler, tarihi ve turistik mekanları gezdikten sonra akşam da oyunların yapıldığı buz hokeyi salonunda buz pateni yapmanın zevkini çıkardı. Kaymaya çalışan öğrenciler büyük zorluklar yaşarken, bazılarının düştüğü görüldü.

Reklam
Reklam

Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesi kapsamında belirli periyotlarla 5 bin öğrencinin Erzurum'dan farklı illere gideceğini söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, 2 bin öğrencinin de Erzurum'a geleceğine belirtti. Öğrencilerin projeyle sosyalleştiğini vurgulayan Çintimar, 14-24 yaş arası gençlerin bu kapsamda farklı illere gönderildiğini aktardı. Çintimar, Erzurum’a gelen öğrencilerin buz patenini çok beğendiğini vurgulayarak, Erzurum'da 4 gün kalacaklarını anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz