‘Güneydoğu’da hayvancılık ölüyor’

Suriye’den kaçak yollarla yurda sokulan ve ithal edilen hayvanlar Güneydoğu’ndan hayvancılığı silecek mi?

Yarını göremediğini belirten hayvan tüccarı endişeli bekleyişini sürdürüyor.

Güneydoğu’nun önemli havyan besicilik noktalarından Şanlıurfa’da her geçen gün canlı hayvan sayısının arttığı bu ani artışın tüccarı ve besiciyi iflasa sürüklediği söyleniyor.

Suriye’deki iç karışıklığı fırsat bilen vurguncular tarafından yurda oldukça büyük oranlarda canlı hayvan sokulduğunu belirten tüccarlar, “ Bu artış bizi iş yapamaz hale getirdi. Fiyatlar her geçen gün daha da düşüyor. Saman fiyatları ise yükseliyor. Hayvanımız para etmiyor. Bir de devletin ithal ettiği havyanlar var. Biz şimdi bu işi bırakırsak, yarın Suriye’de tekrar her şey normale dönünce ne bizden ne de onlardan canlı hayvan piyasaya sürülemeyecek. Bu şekilde devam ederse hayvancılık Günyedoğu’da biter” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Sabahın erken saatlerinden itibaren İmam Keskin Mahallesi’nde bulunan hayvan pazarına geldiğini belirten esnaf, “Çoğu gün siftah yapamadan dönüyoruz. Devletimiz bu konuya el atmalı. Yurda kaçak girişler engellenmeli. TIRlarla kaçak giriş oluyor. Hayvanları 400-500 kilometre yürütüyorlar sonra sınırdan geçiriyorlar. Hayvanlar her türlü hastalığa açık bir şekilde yaşatılıyor. Sonra bunları vatandaşa satıyorlar. Hayvan ithalatına da sınır getirilmeli. Bunların önlemleri alınmalı” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: