Güneydoğu'dan AB Ülkelerine Ihracat

GAZİANTEP (AA) - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Avrupa Birliği (AB) ülkelerine bu yılın 10 aylık döneminde 1 milyar 51 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Avrupa Birliği verilerinden derlediği bilgiye göre, geçen yılın aynı döneminde AB ülkelerine yapılan 966 milyon 277 bin dolarlık ihracat, bu yılın aynı döneminde yüzde 9 artarak 1 milyar 51 milyon 5 bin dolara yükseldi. Bölgeden ayrıca 25 milyon 825 bin dolarlık hububat bakliyat, 77 milyon 151 bin dolarlık kuru meyve, 749 milyon 734 bin dolarlık tekstil, 146 milyon 533 bin dolarlık halı ve 51 milyon 762 bin dolarlık diğer ihracat kalemlerinden dış satım yapıldı. En çok ihracat yapılan ülkeler arasında 202 milyon dolarla İtalya ilk sırada yer alırken, bu ülkeyi 141 milyon 35 bin dolarla Almanya ve 124 milyon dolarla İngiltere izledi. Bu arada Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fillandiya, İrlanda ve Slovenya'ya bu yılın aynı döneminde yapılan ihracat azaldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: