Güneydoğulu Iş Adamları Yeni Yıldan Umutlu

GAZİANTEP (AA) - ADEM YILMAZ - Güneydoğulu iş adamları ekonomik istikrar ve huzurun yeni yılda da devam etmesini istiyor. 

"Yeni yılın proje ve yatırım yılı olması olmasını bekliyoruz" Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertekin de yeni yılda kent ekonomisinin daha da canlanması için çalışmalarına hız vereceklerini belirtti. Son zamanlarda şehrin ekonomide de adından söz ettirmeyi başardığına dikkati çeken Ertekin, Şanlıurfa'yı Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı olarak gördüklerini vurguladı. Halen 39 ülkeye ihracat yaptıklarını ve bu sayının her geçen gün arttığına dikkati çeken Ertekin, bunun da şehir ekonomisinin gelişmesi açısından olumlu olduğunu dile getirdi. Dünyaca ünlü bir markanın Şanlıurfa'da yatırım yapmak için teşvik belgesi aldığını hatırlatan Ertekin, şunları kaydetti: "Yer tahsisi de yaptık, 157 milyonluk bir yatırım yapacaklar. İlimiz dışında yatırım yapan firmaların çoğu organize sanayi bölgesinde yatırımlarını yaptı. 2. OSB yüzde 80 civarında doldu. Kısmet olursa 3. OSB için işlemler son hızla devam ediyor. Şanlıurfa'nın milli gelirini 10 katına çıkarmayı hedefliyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: