Güneydoğulu Kadınlar "yoksulluktan" Şikayetçi

GAZİANTEP (AA) - ZERİN ÖZDİLEK - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yapılan bir araştırmada, kadınların en çok "işsizlik ve yoksulluktan" yakındıkları ortaya çıktı. 

"Şiddet bir kader değil" Kente uzak mahalle ve ilçelerde yaşayan kadınlara ulaştıklarını ifade eden Yıldıran, kadınlarla sohbet ederek rahat bir iletişim kurmaya çalıştıklarını dile getirdi. Özellikle şiddet konusunda bazı önerilerde bulunduklarını anımsatan Yıldıran, şunları kaydetti: "Şiddet bir kader değil, onunla mücadele edilmesi gerektiğini ve asla bitmeyeceği algısına karşı farkındalık yaratmayı hedefledik. Hedefimize ulaştığımızı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Onları, istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gibi resmi kurumlara yönlendirerek, ihtiyaçlarının karşılanmasına destek oluyoruz." Yıldıran, söz konusu çalışmayı da dosya haline getirdiklerini sözlerini ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: