Güneysu’dan MEB’e tepki

Memur – Sen Samsun İl Başkanı ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Nejdet Güneysu, MEB’in aidat politikasını eleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, okullarda kayıt parası adı altında toplanan paralarla ilgili inceleme başlatması ve okulların banka hesaplarını mercek altına alma çalışmasının ardından, kayıt parası toplayan okul müdürlerinin görevden alınacağı açıklaması Memur Konfederasyonları Sendikası - MEMUR-SEN Samsun İl Başkanı ve Eğitimciler Birliği Sendikası - Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Nejdet Güneysu’yu kızdırdı.

Bakanlığın, yeni eğitim-öğretim dönemlerinde okul aile birliklerinin hesaplarındaki artışlarla ilgili incelemeler başlatarak, genelgeye uymayan okul müdürlerinin görevden alınacağını açıklaması üzerine Güneysu, okullara bütçeden pay ayrılmamasına değinerek, okulların velilerin aidatlarına muhtaç hale getirildiğine temas etti.

Reklam
Reklam

Memur – Sen Samsun İl Başkanı ve Eğitim Bir – Sen Samsun İl Başkanı Nejdet Güneysu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın velilerden alınan aidatlar sebebiyle okul yöneticileri hakkında soruşturma açmasının hiçbir haklı dayanağı olmadığını belirterek, “Eğitim Bir Sen olarak okulların ihtiyaçlarının velilerin aidatlarıyla karşılanmasına karşıyız. Ancak okullara bütçeden pay ayrılmamasından dolayı bu ihtiyaçların hali hazırda yine velilerin aidatlarıyla karşılandığı da bir gerçektir. Bakanlık bu gerçeği görmemezlikten gelerek okul yöneticileri hakkında soruşturma başlatmıştır. Okul yöneticileri hakkında soruşturma açılmasının hiç bir haklı dayanağı bulunmamaktadır. Bu nedenle eğitim yöneticilerini yıpratan, onları zan altında bırakan ve velilerle karşı karşıya getiren bu uygulamaya bir an önce son verilmelidir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz