Günkırı Belde Belediyesinin Projeleri

BİTLİS (AA) - Günkırı Belde Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, ilçede hayata geçirecekleri projelerle ilgili değerlendirmede bulundu.

BİTLİS - Günkırı Belde Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, ilçede hayata geçirecekleri projelerle ilgili değerlendirmede bulundu. Çetinsoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve başladıkları günden bu yana yapılması gereken çalışmaları rapor haline getirdiklerini söyledi. Yapacakları yatırımlarla beldenin hak ettiği yere geleceğine inandıklarını belirten Çetinsoy, beldenin en büyük sorununun altyapı ve yol sorunu olduğunu ifade etti. Önceki dönemde yapılan kanalizasyon çalışmasının yarıda kaldığını anımsatan Çetinsoy, "Belediyenin bütçesine göre yarıda kalan bu çalışmayı bir an önce tamamlamayı hedefliyoruz. Kanalizasyon çalışmasının hiç yapılmadığı mahallelerimiz de var. Beldemizin temizliği için hiçbir mahallemizi altyapısız bırakmayacağız. Bir an önce çalışma başlatacağız" dedi. Beldeye bağlı 7 mahalle bulunduğunu, buralarda yol yapım ve onarım çalışmalarına en kısa sürede başlayacaklarını dile getiren Çetinsoy, imkanlar ölçüsünde çalışma yapılmayan yollara kilitli taş döşeyeceklerini dile getirdi. Çetinsoy şöyle konuştu: "Belediyemizin SGK'ya prim borcu faizi dışında 380 bin, VEDAŞ'a 430 bin, Maliyeye 35 bin lira, İller Bankası'na 576 bin, esnafa 280 bin lira olmak üzere toplam 1 milyon 700 bin lira borcu bulunmakta. Bunun aksini iddia eden varsa buyursun gelsin resmi belgeleriyle kendisine verebiliriz. Ayrıca belediyemizin bünyesindeki araçlar hatalı kullanımından dolayı faal değil. Bunların tamiratı için servisin bize çıkarttığı maliyet 80 bin liradır. Bunun yanı sıra yıllardır çalıştırılmayan halk otobüsü ve damperli aracımız, diğer araçlarımızın tamirat masrafları 30 bin lirayı buldu. Sadece araçların tamiratı için 110 bin lira masraf çıktı."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: