Günlük Bakım

Günlük bakım ve çocuklarınız...

Soru: Çalıştığım için çok mutluyum, dul bir anneyim, fakat işimin iki çocuğumu etkilemesinden endişe duyuyorum. Full-time olarak çalışmam ve dul bir anne olmam, uzun dönemli tehlikeye neden olur mu?

Cevap: Dul ve çalışan bir anne olarak, sizin ve çocuklarınızın yanlış fikirlerini yıkan bu gizli iki yıkıcı söylentilerin üstesinden gelebilirsiniz.

1.Söylenti : İyi bir anne evinde oturmalı.

Bu, aile-çocuk ilişkisinin niteliğidir. Mutlu olan anneler çocuklarına iyi bir örnek olurlar. Araştırmalar, yaygın bir fikri ortaya çıkarıyor---- daha mutlu kadınlar mutlu anne olurlar, ya dışarı da ya da evde çalışan anneler. Anneler kendilerine dikkat ettiklerinde çocukları için daha pozitif enerjisi olanlar gerçekten kaygılı olurlar mı?

Reklam
Reklam

2. Söylenti: Bekar aileler yetersiz olarak tanımlanır.

Fonksiyonellik iki ailenin sonucu değildir; etkili bir ailenin sonucudur. Araştırmalar, evde yaşayan anne- baba kadar farklı olan tek-anne veya tek-baba’nın da aile olabileceğini gösteriyor.

Bir çatı altında yaşayan iki aile harmoniyi sağlamaz ve evdeki sevgi üstün gelir, gün boyu evde duran bir anneden daha iyi-uyumlu, mutlu çocuklar yetiştirir. Geçen on yıl, birkaç araştırmalar, çocukların üzerinde annenin çalışma etkisini araştırdılar. Sonuç olarak, üzerinde araştırma yapılan aileler, aile-çocuğun günlük bakımı ve niteliklerini açıkça tanımladı ve annenin çalışıp çalışmaması gerektiğini açıkladı.

Güvenliliği hissetmek için çocuklar, onlara bakan yetişkinlere bir bağ hissetmeye ihtiyaç duyarlar. Çocuğunuzun yılda bir kez den daha fazla kişiye özel günlük bakımı değiştirmesi için istenecek koşullardan kaçının. İdeal koşullarda, küçük çocuklarınız daha uzun iletişimden yararlanırlar. Başka bir yetişkin bakıcıya duygu bağı, çocuğunuzun duygusal sağlığına temel olur. Çocuğunuz ve günlük bakımını sağlayan kişi arasındaki iletişimi çok önemlidir fakat nitelikli günlük bakımın ilk aile-çocuk ilişkisi yerine geçmemesine dikkat edin.

Reklam
Reklam