Günlük Garip Bilgi Dozunuzu Almayı Unutmayın; Çoğu Tedirgin Edici 13 Şey

Doktorların her gün, bilhassa tok karnına önerdiği ''ilginç bilgiler topluluğu''nuzu es geçmeyin.

Diş beyazlatıcımı gördün mü Brütüs?

Romalılar bizden çok önce gargarayı keşfetmişler fakat bu pek hoş olmamış. Gargara için kendi idrarlarını kullanıyorlarmış. Ürenin asidik özelliğinden faydalanıp bunu diş lekeleri üzerinde kullanmak ne kadar mantıklı bilemiyoruz.

Protein tozun mu bitti? Çak bi' böcek!

Vücut-protein miktarı oranı en fazla olan canlıların böcekler olduğunu söylesek tepkiniz ne olurdu? Böcekler tam anlamıyla protein deposudur. Fazla ''tamponu'' olan var mı?

Kadınların özel dönemlerinde kullandıkları tamponlar ilk yardım malzemesi olarak kullanılabilir hatta bazı ordular aynı mantıkla üretilmiş sağlık kitleri kullanır. Bakteriler her yerde!

Vücudumuzun her santimetresinde 32 milyon bakteri ''top koşturmakta''. Tabi bunların çoğu bizim yararımız için çalışıyor. Kalp ve kan pompalamasyon!

Kalbimizin kan pompalama basıncı o kadar fazla ki 30 metre havaya kadar çıkabilir. Ama bu enteresan bilgi, vücudumuzdaki damarların toplam uzunluğunun dünyayı 2 kere saracak kadar olması kadar şaşırtıcı değil. Metroya oksijen tüpü ile mi binsek?

Metroda aldığınız her derin nefesin %15'i insan cildi desek bu teklifimizi oturup düşünürsünüz sanırım. Bir top için ya Rab ne inekler ölüyor!

Ulusal Amerikan Futbol Ligine top yapılsın diye yılda tam 3000 inek öldürülüyor sevgili okur :( Bunlar hep zarar ziyan!

Kuşlar sümüklü böcekleri yerler bunda garip olan bir şey yok lakin dışkılarında yedikleri sümüklü böceğin %15'inin ''canlı'' olarak bulunması oldukça ilginç değil mi? İğrençsiniz böcekler!

Muz sümüklü böceği denilen (Banana Slug) bu canlıların erekte olmuş penis uzunlukları kendi boylarından daha uzundur. Ayrıca bu canlılar ilişkiden sonra eşlerinin penislerini yerler. Klasik ama gerçek.

Piyasada dolaşan amerikan dolarlarının %80'inin üzerinde kokain kalıntıları bulunmakta. Yani rastgele alacağınız 10 farklı doları inceleseniz 8 tanesinde kokain kalıntısına rastlamanız olası. En az 1 milyon fare.

Fareler o kadar hızlı çoğalır ki 2 fareyi bir ortamda 18 ay yalnız bıraksak 19. ayın ilk gününde sayıları tam 1 milyona ulaşabilir. 1 Gaydaya 1 koyun...

İskoçların milli çalgısı gaydanın 1 tanesinin yapımında 1 tane koyunun derisi kullanılır. Koyun çalıyorsunuz iskoçlar farkında mısınız?! Bundan sonra el sıkışırken 2 kere düşüneceksiniz...

Araştırmalara göre el sıkıştığınız her 6 erkekten 1 tanesi masturbasyon yaptıktan sonra ellerini yıkamıyor. Sabunu bırakın suya dokunmuyor!

Reklam
Reklam