Günlük Kiralık Daire Uygulamasına Ahlak Polisinden Takip

BURSA (İHA) – İnternet üzerinden günlük kiralık daire uygulaması, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak...

BURSA (İHA) – İnternet üzerinden günlük kiralık daire uygulaması, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Masası'nın yanı sıra emlakçılar, SGK ve maliyenin takibine girdi. Günlük 50 ila 150 TL arasında kiralanan eşyalı evlerin sektörü olumsuz yönde etkilediğini belirten Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ahmet Gür ise daha titiz ve iş birliği içinde çalışma teklifinde bulundu.

Bursa şehir merkezinde ağırlıklı olarak Altıparmak ve Görükle Mahallelerinde günlük kiralanan daireler emlak sektörüne darbe vurdu. Emlak sektörü temsilcileri, günlük daire kiralanmasının emlak sektörünün içine girmediğini belirterek, “Bu konu bizi rahatsız ediyor. Bu, mal sahiplerin haberi olmadan, odaya kayıtlı olmayan belgesi olmayan insanlarla günü birlik para kazanma taktiğidir. O verene kadar bunu değerlendirmek isteyenler de var. Otellerin yapacağı bir meslek alanına girer. Bunun altında başka bir niyet aramalıyız. Emniyet teşkilatını göreve davet ediyorum. Günlük kiralık dairenin bizim mesleğimizle yakından uzaktan ilişkisi yok” dedi.

Reklam
Reklam

Günlük 100-150 TL arasında değişen dayalı döşeli kiralık dairelerin ciddi bir problem olduğunu anlatan Gür, şöyle devam etti:

“Benim sektörümde böyle bir uygulama yok. Biz vatandaşlarla en az 1 senelik kira kontratı yaparız ama böyle günlük uygulama olmaz. Böyle bir sistem yoktur. Emniyeti göreve davet ediyorum. Öğrenciler günlük daire tutmaz. Bursa’da otellerimiz de yeterince var. Otelcilerin gerekli atılımları yapması gerekir. Bu bizi rencide eder. Ağırlıklı olarak bu tip evler Görükle ve Çarşamba bölgesinde yer alıyor” diye konuştu.

“MALİYE GÜNLÜK KİRALIK DAİRELERİ MERCEK ALTINA ALSIN”

Emlak şirketi sahibi Ahmet Öztürk ise, günlük daireler konusunda bazı vatandaşlardan talepler geldiğini belirterek, “Ama biz bu tarz işlere bakmıyoruz. Bu uygulamaya karşıyız. Günlük daireler konusunda Emniyet Müdürlüğünün ve Maliye Bakanlığı çalışanlarının bu konuda çalışma başlatmasını istiyoruz. Ne amaçlı kullandığı tespit edilmeli” ifadelerini kullandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de, internet üzerinden kiralık ev uygulamasını ciddi manada takip ettiklerini ifade ederek, "Bazen 30 kimi zaman da 80 tane günlük kiralık ev ilanları internette dolaşıyor. Müşteri olarak bu kişilerle irtibata geçiyoruz. Denetim yapıyoruz. Maliye ve SGK ile iş birliği içinde çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde meslek odası yöneticileriyle bir araya geleceğiz. Gayriahlaki hiçbir teşebbüse kanunlar çerçevesinde Bursa'da izin verilmez" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: