Günlük strateji: Hisse senedinden uzak durun

HALK YATIRIM Yurtdışında olumsuz gelen ekonomik veriler ekonomik görünüme yönelik oluşan kaygıların devam etmesine neden oldu.

ABD’den beklentilerden kötü gelen haftalık işsizlik maaşı başvuruları, askıda konut satışları ve ISM imalat sanayi verisi sonrasında Avrupa ve ABD borsaları günü değer kaybıyla tamamladı. Ancak ABD borsalarında kapanışa doğru oluşan alımlar değer kayıplarının Avrupa’ya göre daha sınırlı olmasında etkili oldu. Bu sabah da Asya borsalarında Goldman Sachs’ın Çin’in 2010 yılına yönelik büyüme tahminini düşürmesinin ardından Çin ve Hong Kong borsasında satıcılı seyrin devam ettiği görüldü; ancak Japonya borsasında kapanışa doğru gelen alımlarla pozitif kapanış gerçekleşti. ABD vadeli piyasalarında yataya yakın hafif artıda; Avrupa vadeli piyasalarında ise pozitif seyir izleniyor.

Reklam
Reklam

Bu bağlamda İMKB güne hafif tepki alımların etkisinde pozitif bir başlangıç yaptı. ABD’den gelecek olan tarımdışı istihdam verisi öncesinde temkinli seyir izleyeceği düşünülüyor. İMKB’de de alımların sınırlı kalması öngörülüyor. Bu nedenle yeni pozisyon açılımı için 55.000 seviyesinin üzerinde kuvvetli alışların gerçekleşmesini beklemek yerinde olacaktır. Aksi takdirde 200 günlük ağırlıklı ortalama tekrar hedef haline gelebilir.

Bugün Euro Bölgesi’nden ÜFE ve işsizlik oranı, ABD’den imalat sanayi istihdamı, tarımdışı istihdam, işsizlik oranı, dayanıklı mal siparişleri revizesi ve fabrika siparişleri açıklanacak. ABD’den gelecek olan tarımdışı istihdam verisi günün en önemli verisi konumunda bulunuyor.