Günlük strateji ve hisse önerileri

HALK YATIRIM ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ

Yurtdışında Yunanistan’ın önlem paketinin yarattığı olumlu hava, gün içinde ABD’de açıklanan ISM imalat dışı sanayi endeksinin beklentilerden iyi gelmesi ve ADP özel sektör istihdamının beklentileri karşılamış olması ile devam etti. Ancak FED’in açıkladığı Beige Book’da kredi koşullarında zayıf görünümün sürdüğü ve ekonomideki toparlanmanın yeni işe alımları destekleyecek güçte olmadığının belirtilmesi ile kapanışa doğru olumlu havada zayıflama görüldü.

Bu sabah da Asya piyasalarında Çin Industrial Bank’tan gelen yeni kredilere yönelik olumsuz tahminler ve güçlü yenin ihracatçı şirketlere satış getirmesi ile birlikte negatif seyir izlendi. ABD ve Avrupa vadeli piyasalarında da satıcılı seyir devam etmekte. Bu nedenle bugün İMKB’de satıcılı bir açılış gerçekleşeceğini düşünmekteyiz.

Reklam
Reklam

Bu durumda ilk etapta 5 ve 22 günlük ağırlıklı ortalamasına 51.300 – 51.100 bölgesinde destek arayışına yönelmesini beklediğimiz endekste, bu destek seviyelerin güç alınmaz ise 51.000 – 50.700 bir sonraki hedef destek seviyesi olarak karşımıza çıkacaktır. Endekste hafta başından itibaren yaşanan toparlanmanın güç kaybetmemesi için 50.700’de tutunum önem taşımaktadır.

Endekste yukarı yönlü hareketlerin güç kazanması için ise 100 günlük ağırlıklı ortalaması olan 51.800 ve 52.000 dirençlerinin hacimli kırılım kaydetmesi gerekmektedir.

Bugün veri takvimi oldukça yoğun. Euro bölgesi GSYİH; İngiltere ve Avrupa Merkez Bankalarının faiz kararı; ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları, işgücü maliteti ve verimlilik verisi, dayanıklı mal siparişleri revizesi, fabrika siparişleri ve askıda konut satışları açıklanacak. İngiktere ve Avrupa Merkez Bankalarının faizlerde bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor ancak son dönemde euro üzerinde oluşan dalgalanmaların ardından yapacakları açıklamalar piyasalar tarafından dikkatle izlenecek.

Reklam
Reklam

TEKNİK ÖNERİ LİSTESİ

Hisse Kapanış TL Önerilen Alış Fiyatı TL Önerilen Satış Fiyatı TL Stop-loss AYGAZ 6,30 6,15 6,40 6,00 SAHOL 6,05 5,95 6,10 5,85 TUPRS 30,00

29,00 30,50 28,50 *Tabloda yer alan hisseler, olumlu teknik görünümlerine göre belirlenmiştir.