Günlük strateji ve hisse önerileri

HALK YATIRIM
Yurt dışında Avrupa’ya yönelik borç endişeleri, gün içinde gelen açıklamalarla artış kaydetti, Avrupa borsaları buna bağlı olumsuz seyrini tüm gün sürdürdü. ABD borsalarında da gün içinde yeni konut satışı verilerinin beklentilerin altında gelmesinin hayal kırıklığı, FED’in faiz kararıyla ilgili açıklamalarında Avrupa’da yaşanan borç sorununun ABD Ekonomisi’nin büyümesine olumsuz etki yapabileceğini belirtmesiyle satış baskısının artmasına neden oldu. Ancak sabah daha ılımlı havayla karşılaşmaktayız. Avustralya’dan gelen olumlu haberler Asya piyasalarına olumlu yansırken, ABD ve Avrupa vadeli piyasalarda alıcılı seyir izlenmekte.

Reklam
Reklam

Dünkü olumsuz havanın, bu sabah yurt dışında yerini toparlanmaya bırakmasının etkisiyle İMKB alıcılı bir açılış gerçekleştirdi. Dünkü satıcılı seyre rağmen, 22, 50, 60 ve 100 günlük ağırlıklı ortalamalarından destek alma çabası ve üzerinde günü tamamlaması, son dönemde yukarı yönlü yakaladığı ivmeyi sürdürme isteğini göstermekte. Ancak hacimde yaşanan düşüş, endeksin yukarı yönlü hareketlerde direnç seviyelerini aşmakta zorlanmasına neden olmakta. Bugün için 5 günlük ağırlıklı ortalaması olan 56.700’ün önemli direnç olarak çalışmasını beklediğimiz endekste, 56.000 güçlü destek konumunu sürdürecektir. 56.000’nin altı kapanışlar endekste görünümü zayıflatabilir. 56.700 – 57.000’nin üzeri hareketlerde ise alımların daha da güç kazanması beklenebilir.

Bugün, içeriden kapasite kullanım oranı, Euro Bölgesi’nden sanayi siparişleri, ABD’den de dayanıklı mal siparişleri verisi izlenecek.

TEKNİK ÖNERİ LİSTESİ Hisse Kapanış TL Önerilen Alış Fiyatı TL Önerilen Satış Fiyatı TL Stop-loss AYGAZ 6,3 6,3 6,7 6,15 IPMAT 3,2 3,2 3,4 3,14 SKBNK 2,27 2,27 2,4 2,22 * Tabloda yer alan hisseler, olumlu teknik görünümlerine göre belirlenmiştir.

Reklam
Reklam