Günlük strateji ve hisse önerileri

HALK YATIRIM
Yurtdışında borsalarda dün sakin bir gün yaşansa da, bilanço beklentilerine yönelik iyimserliğin korunduğu görüldü. Avrupa ve ABD borsalarında pozitif kapanışlar yaşandı.

ABD kapanışları sonrasında açıklanan Alcoa bilançosunun beklentilerin üzerinde gelmesi ise iyimser beklentilerin sabah yurtdışı vadeli borsalara yansımasına neden olmakta. Ancak bu moralin Asya piyasalarından uzak kaldığı görülmekte, lakin Çin'de hükümetinin emlak piyasası politikasının gevşetilmesine yönelik bir planının olmadığını bildirilmesi ve Hindistan şirketi Infosys Technologies Ltd’in beklentilerden kötü gelen bilançosu Asya borsalarında satış baskısı yarattı.

Reklam
Reklam

Bu gelişmelerin gölgesinde güne başlayacak olan İMKB-100 endeksinde hafif alıcılı bir başlangıç öngörmekteyiz. Açılışla birlikte güçlü direnç bölgesi olan 56.000’ni test edeceğini beklediğimiz endekste alımların devamı halinde 58.000 direnci hedef alınabilir. Genel olarak hisse bazlı hareketlerinyaşandığı endekste, olası kar satışlarına karşı da dikkatli olunmalıdır. Bugün Almanya’dan ZEW endeksi; ABD’den dış ticaret dengesi ve FED bütçesi açıklanacak.

TEKNİK ÖNERİ LİSTESİ

Hisse Kapanış TL Önerilen Alış Fiyatı TL Önerilen Satış Fiyatı TL Stop-loss ENKAI 5,55 5,55 5,75 5,45 SISE 1,84 1,84 1,9 1,81 TKFEN 4,9 4,9 5,1 4,82 ZOREN 2,6 2,6 2,7 2,56 * Tabloda yer alan hisseler, olumlu teknik görünümlerine göre belirlenmiştir.