Günlük strateji ve hisse önerileri

HALK YATIRIM
Yurtdışında bilanço bazlı hareketlerin olumlu etkisi sürmekte. Bilanço dönemine yönelik olumlu bekleyişler ve açıklanan Alcoa bilançosunun beklentilerden iyi gelmesi, yurtdışı piyasalarda hızlı yükselişleri desteklemekte.

ABD kapanışının ardından açıklanan Intel bilançosunun da beklentileri aşması ile devam eden olumlu seyir bu sabah teknoloji hisseleri önderliğinde Asya borsalarına da yansımakta. Singapur’un da büyüme tahminlerini artırması ile desteklenen olumlu havanın ardından bu sabah ABD ve Avrupa vadelilerinde de pozitif seyir takip edilmekte.

Reklam
Reklam

Bu gelişmeler ışığında İMKB-100 endeksinde de güne yükselişle başladı. 58.500 bölgesinin ilk etapta hedef alınabileceğini düşündüğümüz endekste alımların kuvvetlenmesi halinde 58.700 direnci de aşılarak 59.000 seviyeleri hedef haline gelebilir.

Teknik görünüm ve yurtdışı borsaların pozitif seyri desteklemesine karşın yükselişlerde olası kar satışlarına karşı da dikkatli olunmalıdır. Bugün İngiltere’den işsizlik oranı, Euro Bölgesi’nden TÜFE ve sanayi üretimi, ABD’den haftalık mortgage verileri ve perakende satışlar verisi açıklanacak.

TEKNİK ÖNERİ LİSTESİ

Hisse Kapanış TL Önerilen Alış Fiyatı TL Önerilen Satış Fiyatı TL Stop-loss IPMAT 3,12 3,12 3,26 3,08 PETKM 2,04 2,04 2,16 2 ZOREN 2,66 2,66 2,8 2,6 * Tabloda yer alan hisseler, olumlu teknik görünümlerine göre belirlenmiştir.