Günlük strateji ve hisse önerileri

İMKB 100 endeksi dün günü yüzde 2,18 oranında değer artışıyla tamamladı. Günlük işlem hacmi 1,66 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Yurtdışındaki iyimser havanın etkisiyle güne alıcılı başlayan endeks, alımların öğleden sonra ABD’de açıklanan beklentilerden iyi gelen bilançoların etkisiyle güçlenmesiyle güniçinde en yüksek 59.653 puanı gördü. Kapanış ise hemen altında 59.494 puandan gerçekleşti.

Yurtdışında ise sabah saatlerindeki iyimser hava gün içinde de açıklanan veri ve bilançoların etkisi ile sürdü. Beklentilerden iyi gelen Wells Fargo ve Morgan Stanley bilançosu ile beklentiler seviyesinde açıklanan Coca Cola bilançosu yükselişe destek verirken, FED Başkanı Bernanke’nin Kongre’deki konuşmasında likiditasyona yönelik ek tedbirler açıklayacağı düşüncesi yükselişin ana kaynağı oldu. Bu gelişmelerle birlikte Avrupa borsalarında pozitif kapanışlar görülürken, Bernanke’nin konuşmasında ek tedbirlerden bahsetmemesi aksine FED bilançosunda küçülme hedeflediklerini belirtmesi ABD borsalarına negatif kapanışları da beraberinde getirdi. Bernanke’nin açıklamalarında ekonominin olağandışı belirsiz olduğunu da söylemesi ile birlikte oluşan satışların, bu sabah da Asya borsaları genelinde devam ettiği görülmekte. ABD vadeli piyasalarındaki yatay görünüme karşın Avrupa vadelilerinde negatif seyir izlenmekte.

Reklam
Reklam

Güne bu gelişmelerle başlayacak olan endekste zayıf görünümlü kararsız bir açılış öngörmekteyiz. Ancak hafta başından itibaren güçlü görünümünü sürdüren endekste, açılış sonrası yeniden hisse bazlı hareketlerle yukarı yönlü denemeler görülebilir. Endekste 59.800 – 60.000 yeni direnç seviyeleri, 59.000 - 58.850 - 58.500 seviyeleri önemli destek bölgeleri olarak karşımıza çıkmakta.

Bugün Almanya ve Euro Bölgesi’nden hizmet ve imalat sanayi PMI endeksleri, Euro Bölgesi’nden sanayi siparişleri, ABD’den haftalık işsizlik maaşı başvuruları, 2.el konut satışları, öncü göstergeler ve konut fiyatları endeksi açıklanacak. Yurtdışı bilançolar arasında da 3M, ABB, Amazon.com, American Express, Caterpillar, E*trade, Eli Lilly, Microsoft, Phillip Morris, SanDisk, Xerox bilançoları öne çıkacak.

TEKNİK ÖNERİ LİSTESİ

Hisse Kapanış TL Önerilen Alış Fiyatı TL Önerilen Satış Fiyatı TL Stop-loss
AKSEN 4,64 4,6 4,8 4,5
KCHOL 5,6 5,55 5,8 5,45