Günlük strateji ve hisse önerileri

HALK YATIRIM
Yurtdışı piyasalarda ABD’den olumsuz gelen haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve Philadelphia FED imalat sanayi endeksinin etkisinde satışlar görüldü.

Olumsuz gelen veriler ekonomik görünüme yönelik kaygıları artırarak ABD ve Avrypa borsalarında ortalama yüzde 1,5 civarında değer kayıplarına neden oldu.

Bu sabah da Asya borsalarında benzer kaygıların devam etmesi ile satışlar devam etmekte. ABD vadeli piyasalarında pozitif seyir, Avrupa vadelilerinde ise negatif seyir izlenmekte.

Reklam
Reklam

Bu bağlamda İMKB 100 endeksinde de güne gevşeme eğiliminde bir başlangıç yapılmasını beklemekteyiz. Açılışta 58.700 bölgesine yönelmesini beklediğimiz endekste bu bölgede tutunum önem arz etmektedir.

Aksi takdirde 58.000 seviyelerine doğru yönelim oluşabilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 59.000-59.100 bölgesi önemini korumaktadır. Bugün yurtdışından açıklanacak önemli veri bulunmamakta.

İçeride de sadece TCMB Beklenti Anketi ve merkezi yönetim borç stoku verisi açıklanacak.

TEKNİK ÖNERİ LİSTESİ

Hisse Kapanış TL Önerilen Alış Fiyatı TL Önerilen Satış Fiyatı TL Stop-loss ASELS 5,85 5,8 6,2 5,7 THYAO 4,76 4,74 5 4,64 * Tabloda yer alan hisseler, olumlu teknik görünümlerine göre belirlenmiştir.