Günlük strateji ve hisse önerileri

**G20 toplantısı öncesinde veri takviminin de sakin olması ile birlikte karışık görünümler izlendi.

**

DJ ve Avrupa borsalarında gün sonunda değer kaybı görülürken, Nasdaq ve S&P 500 endeksi Cuma gününü yükselişle tamamladı. G 20 toplantısında kur savaşları konuşulmasına karşın o konu ile ilgili net kararlar alınmaması ve sonuçların verilen sözlerden öteye gitmemesi para birimlerinin hareketliliğini korumasına neden olurken, bu sabah Asya tarafında Japonya hariç borsalarda yükseliş var.

Reklam
Reklam

Singapur borsasının Avustralya borsa operatörünü alacağı haberi Asya borsalarını desteklerken, değer kazanan yenin ihracatçı şirketlere satış getirmesi nedeniyle Japonya borsası değer kaybediyor. ABD vadelileri pozitif seyir izliyor, Avrupa borsalarında da yükseliş beklentisi bulunmakta.

Bu bağlamda İMKB 100 endeksinde de yeni güne yükselişle başlanacağı düşüncesindeyiz. 71.300 seviyesi gün içi ilk hedef direnç seviyesi olup, 71.800 seviyeleri yükselişin devamı ile birlikte gün içinde hedeflenebilir.

Ancak olası kar satışlarına karşı dikkatli olunmalıdır. Kar satışlarının ilk etapta 5 günlük ağılıklı ortamalanın da bulunduğu 70.300 seviyelerinden karşılanması beklenmektedir. Bugün Euro Bölgesi sanayi siparişleri, ABD’den Chicago FED ulusal aktivite endeksi ve konut satışları açıklanacak. İçeriden de kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi beklenmekte.

TEKNİK ÖNERİ LİSTESİ

Hisse Kapanış TL Önerilen Alış Fiyatı TL Önerilen Satış Fiyatı TL Stop-loss
VESTL 2,54 2,54 2,7 2,5
\* Tabloda yer alan hisseler, olumlu teknik görünümlerine göre belirlenmiştir.