Günlüklü cinayetinde Burhan Ataalp’in tahliye talebi yine reddedildi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, Marmaris Yatch Marin’in sahibi ve Halikarnas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin...

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, Marmaris Yatch Marin’in sahibi ve Halikarnas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Özkaynak’ın oğlu Demokan Özkaynak’ı tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Burhan Ataalp'in tahliye talebi reddedildi. Mahkeme, cinayet gecesi devam eden Fedon konseri sırasında seyirciler tarafından kaydedilen bir görüntüde yer alan silah seslerinin analiz edilmesi için duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.
Günlüklü Koyu’nda 2010 yılında yaşanan silahlı kavga sonucu hayatını kaybeden iş adamı Demokan Özkaynak’ın öldürülmesiyle ilgili duruşmaya, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Tutuklu sanık Burhan Ataalp, yoğun güvenlik önlemleri altında Fethiye Adliyesi’ne getirilirken, polis, adliye içinde ve çevresindeki önlemleri üst düzeye çekti. Sanık Burhan Ataalp’in avukatları 1 yıl önce Demokan Özkaynak’ın ölümü ile sonuçlanan olayın meşru müdafaa kapsamında olduğunu beyan ederek, müvekkillerinin beraatını istedi.

Reklam
Reklam

KONSERİ İZLEYENLERİN ÇEKTİĞİ VİDEO MAHKEMEYE DELİL OLDU
Duruşmada, maktulün avukatları tarafından 9 ay önce mahkemeye delil olarak sunulan ve Adli Tıp İhtisas Kurulu'na gönderilen silah seslerinin bulunduğu iddia edilen video kaydı gündeme geldi. Olay sırasında Fedon konserini izleyenler tarafından çekildiği öğrenilen kayıtta, olay anına ait silah seslerinin yer aldığı bildirildi. Ataalp’in avukatları, kaydın incelenmesi için TRT ve Jandarma'nın İhtisas Kurumu’na gönderilmesini talep etti. Maktul avukatları ise kaydın yeniden incelenmesine gerek olmadığını belirterek, olayın kasten işlendiği iddialarını tekrarladı.

'MADDİ MANEVİ ZARARA UĞRADIM, TAHLİYEMİ İSTİYORUM'
Tutuklu Sanık Burhan Ataalp de duruşmadaki savunmasında, 16 aydır tutuklu olduğunu, maddi ve manevi büyük kayıplar yaşadığını belirterek suçsuz olduğunu savundu. Maktulü öldürme niyeti olmadığını, ilk ateşin karşı taraftan yapıldığını söyleyen Ataalp, “Maktul önce Nihat Polat’a ateş etti, Onu vurdu. Daha sonra beni dizimden yaraladı. Kendimi korumak için silahımı çekmek zorunda kaldım. Ben tamamen meşru müdafaa amacıyla ateş ettim. Öldürme amacıyla ateş etmedim. Olayı Jandarma'ya bildiren de benim.” dedi.
Mahkeme heyetinin iki kez ara verdiği ve yaklaşık 2,5 saat süren duruşmada, iddia makamı, tutuklu sanık Burhan Ataalp’in tahliyesini istedi. Mahkeme, duruşmayı 4 Kasım 2011 tarihine ertelerken, olaya ilişkin silah seslerinin bulunduğu ses kaydı ile adli emanette bulunan silahlar ve mermi kovanları ile bilirkişi incelemesine ve tahliye talebinin reddedilmesine karar verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz