GÜNSİAF Başkanı Fincan: Türkiye, 2023 Hedeflerine 3 Yıl Erken Ulaşacak

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Başkanı Kasım Fincan, yaşanan gelişmelerle Türkiye'nin 2023 hedeflerine 3...

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Başkanı Kasım Fincan, yaşanan gelişmelerle Türkiye'nin 2023 hedeflerine 3 yıl erken ulaşacağına inandığını söyledi.

GÜNSİAF Bölge Başkanlar Toplantısı, Adıyaman İkbal Koleji'nde yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan GÜNSİAF Başkanı Fincan, ülkenin birlik ve beraberlik içinde olmasının getirdiği gelişme neticesinde İsrail'in özür dilediğini ve tazminat ödemeyi kabul ettiğini dile getirdi.

Türkiye için halen dışarıdan sermaye yatırımının devam ettiğine dikkat çeken Fincan, bu yatırımın yüzde 70'nin Avrupa ülkelerinden geldiğini bu durumun da Türkiye'nin ne kadar doğru bir yolda olduğunun en büyük göstergesi olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

GÜNSİAF'ın çalışmaları hakkında da bilgi veren Fincan, federasyon olarak 19 ilde 38 dernekle faaliyette olduğunu belirterek, ''19 ilde 38 dernek ve 7 bin 650 üye ile çok geniş bir alanı kapsayan bir yerde çok aktif bir federasyonuz. Ülke sorunlarına eğilmiş dernekleri federasyonumuz altında topladık. Federasyonumuzun bağlı bulunduğu TUSKON bizim gibi, 7 Federasyondan oluşmaktadır.'' açıklamasını yaptı.

''Ülkemizin önü açık, başlayan bu filizlenmenin sonucunu hap beraber göreceğiz.'' diyen Fincan, oluşturulan bu hava ile bir an önce de yeni bir anayasanın yapılması gerektiğini ifade etti.

"2023 HEDEFLERİNE İNŞALLAH 3 YIL ERKEN ULAŞACAĞIZ"

Türkiye'nin 2023 hedefinin yaşanan gelişmelerden sonra 3 yıl erken ulaşacağını öne süren Fincan, şunları kaydetti: ''Ben inanıyorum ki yaşanan bu gelişmelerden sonra bu hedefi koyan insanlar bu tarihi 2020 yılına çekecekler. İnşallah onu da göreceğiz. Ülkemiz için halen dıştan sermaye yatırımı devam ediyor. Bunun yüzde 70'nin Avrupa ülkelerinden gelmesi, ülkemizin doğru yolda olduğunun en büyük göstergesidir. Şu an Türkiye'ye giren yabancı sermayenin yüzde 70'i Avrupa'dan. Avrupa çok incelemeden bir yere asla yatırım yapmaz. Artık çok şükür onu da kazandık. Ülkemiz için hafif bir tehlike gibi gözüken cari açık kısmen kontrol altına alındı. Bunun da biran önce tam kontrol atına alınmasını arzu ediyoruz. Ülkemizde birlik ve beraberlik olursa, gelişirse İsrail, özür de diler, tazminat da öder. İşte bu yakın zamanda yaşadığımız en güzel hadise. Birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu gösterdik."

Reklam
Reklam

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise GÜNSİAF'a bağlı derneklerin başkanlarını Adıyaman'da ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Vali Demirtaş, Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusu, hızlı büyüyen ekonomisi ile önemli bir gelişim geçirdiğini belirterek, ''Türkiye ekonomisi bütün finans çevrelerinde küresel krizin etkilerini ağır bir şekilde hissedilmesine rağmen büyümesine hızla devam etmektedir. Bu önemli dönemde ülkemizin yakaladığı ivme dünya nezdinde çok ses getirmiştir.'' diye konuştu.

Başkanlar Kurulu toplantısını düzenleyen Adıyaman Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (ASGİAD) Başkanı Mehmet Fatih Bilgiç de gelişen bir dünyada Türkiye'nin hak ettiği yere gelmesi için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini aktardı.

Dernek olarak iş adamlarının sadece ufkunu açmadıklarını anlatan Bilgiç, ''Onlara bizim ölçülerimiz içerisinde ticaretin nasıl yapılması gerektiğini öğretme misyonumuzu da âcizane taşıdığımızı düşünüyorum. Çok ulvi bir gayretimiz var. Bizler iş adamları dernekleri olarak ülkemizin hak ettiği yere gelmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız.'' ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: