GÜNTED Heyeti Tiflis’te Temaslarda Bulundu

Güneydoğu Teknik ve Akademik Elemanlar Derneği (GÜNTED) üyeleri Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te bulunan Uluslararası Karadeniz Üniversitesi’ni...

Güneydoğu Teknik ve Akademik Elemanlar Derneği (GÜNTED) üyeleri Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te bulunan Uluslararası Karadeniz Üniversitesi’ni (IBSU) ziyaret etti.

GÜNTED Başkan Yardımcısı M. Sait Kılıç, yönetim kurulu üyesi Refik Doğan ve beraberindeki dernek üyelerini IBSU Rektörü Prof Dr. S. Ercan Tunç karşıladı. Prof. Dr. Tunç, üniversite hakkında dernek üyelerine bilgi vererek, 1995 yılında kurulan IBSU’nun İşletme, Sosyal Bilimler, Mühendislik, Beşeri Bilimler ve Eğitim Bilimleri fakülteleri başta olmak üzere değişik bölümlerle lisans, yüksek lisans ve doktora hizmeti verdiklerini belirtti. Üniversitenin, Gürcistan’da bulunan yaklaşık 60 üniversite arasında ilk 6 sırada bulunduğunu ve bu ülkede İngilizce dilinde eğitim yapan tek kurum olduğunu söyleyen Rektör Tunç, birçok ülkeden öğrencileri olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

GÜNTED üyeleri ile yakından ilgilenen Prof. Dr. Tunç, Türkiye’den gelen, memleket havasını getiren arkadaşları Uluslararası Karadeniz Üniversitesi’nde görmekten mutluluk duyduklarını ve bu ziyaretin kendileri için moral kaynağı olduğunu belirtti. Prof. Dr. Tunç, ziyaretin anısına GÜNTED yönetim kurulu üyesi Refik Doğan’a Gürcistanı tasvir eden bakır tablo hediye etti. Doğan, yaptığı açıklamada, yurt dışında ülkemizi en güzel şekilde temsil eden IBSU çalışanları ve öğretim üyelerinin şahsında Prof. Dr. S. Ercan Tunç’a teşekkür ederek, hediye edilen tabloyu tüm dernek üyeleri adına aldığını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: