Güntekin Onay: 'Galatasaray yeterli değil'

Ünlü yorumcu Güntekin Onay, Galatasaray'ın 4-0 kazandığı Adanaspor maçını değerlendirdi. Onay, Sarı-Kırmızılı takımı farklı kazanmasına rağmen yeterli görmediğini söyledi ve bu skorun ortaya çıkmasında konuk ekibin kötü olmasının da önemli bir etken olduğunu ifade etti.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray kendi sahasında Adanaspor'u ağırladı. Ünlü yorumcu Güntekin Onay, mücadeleyi değerlendirdi.

İşte Güntekin Onay'ın yorumları;

"Koşmak çamaşır makinesi gibi. Çocukluğumuzda bu lükstü. Koşmak da lükstü. Artık her takım koşmak zorunda. Adanaspor'un hocası Milli Takım'a gitti, iyi çalışamamışlar. Galatasaray'ın attığı golde kesinlikle ciddi bir kaleci hatası var."

"Büyük takımlar için tempoyu topla yaparsın. Tudor oynadığı maçlarda da istediği gibi bir olgu bulamadı. Tudor'un arayışı devam ediyor. Önceki maçlarda Selçuk'un şapkadan çıkarması ile puanları kazanabildi. Herhangi bir fikri yok ve Başakşehir'e nasıl bir kadro ile çıkacağını bilmiyor. 1.5 aydır takımın başında ve 7 maça çıktı. Tudor takımı daha iyi koşturmak istiyor. Galatasaray 4-0 kazandı ama yeterli mi? Bence hala yeterli değil. Bunda Adanaspor'un kötü durumu da önemli."

Reklam
Reklam
[Galatasaray 4 - 0 Adanaspor](https://www.mynet.com/galatasaray-4-0-adanaspor-108490-myspor)

MEHMET DEMİRKOL'UN YORUMU

"Galatasaray geriye iyi koştu. Galatasaray yönetimi maçtan sonra "Takım iyi koşuyor, bravo" diyecektir. Yine konuşurlar. Buna eminim. Asıl mevzu koşup koşmamak değil. Galatasaray'da asıl tartışılması gereken direkt mi oynayacaksın, pas oyunu mu oynayacaksın!"

"Tudor'un teşhisi koşu ile rakipleri durdurmak oldu. Üretim olsa bile bu yapılan riskli. Güçlü tarafını bir yere attın, diğer zayıf tarafını düzeltmeye odaklandın. Galatasaray'ın Akhisar (6-0) ile Adanaspor maçlarını karşılaştırırsak değişiklikten bir şey anlarız."

"Galatasaray'ın Riekerink dönemi hücum daha iyiydi. Tudor bunu sildi, savunma çok düzeldi mi? Hayır... Biraz düzeldi. Sneijder'le ilgili içeriden şu söyleniyor. "Şişman, zaten gitmeyi kafaya koymuş" Hoca sorunu değil sadece bu. Sneijder için aynı durum Hollanda Milli Takımı'nda da var. Robben ile birlikte hoca seçmek istiyorlar. Sneijder'e de kızmamak lazım, bugüne kadar her şeyi ona soruyorlardı. Şimdi 'Karışma, sen otur kenara' deniyor."

Reklam
Reklam
[TT Arena'da protesto!](https://www.mynet.com/tt-arenada-protesto-108489-myspor)

"FENERBAHÇE VE BAŞAKŞEHİR MAÇINDA..."

"3'lü savunmadan ziyade 2'li savunmayı tercih etti Tudor. Adanaspor problemli bir takım ve işi bitirecek oyuncuya ihtyiacı vardı. Tudor direkt oyun istiyor. Tudor bunu istiyor ve buna uygun bir takım buldu. Ligde buna uygun başka rakip var mı! İşte taraftarların düşünmesi gereken bu. Fenerbahçe ve Başakşehir maçında 3'lüye yani 5'liye dönecek."

"Galatasaray'da futbol adına karar verici iki kişi vardı, ikisi de istifa etti. Galatasaray'da futbolu planlayacak bir adam lazım. Bunu yönetimle görüşerek karara bağlayacak biri."

Anahtar Kelimeler: