"Günümüz Heykel Sanatının Toplumsal Yansıması" Paneli

Keşan'da, "1. Uluslararası Keşan Balkan Ruhu" heykel sempozyumu kapsamında "Günümüz Heykel Sanatının Toplumsal Yansıması" konulu panel gerçekleştirildi.

Keşan'da, "1. Uluslararası Keşan Balkan Ruhu" heykel sempozyumu kapsamında "Günümüz Heykel Sanatının Toplumsal Yansıması" konulu panel gerçekleştirildi.

Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda düzenlenen panele heykeltıraşlar Nihan Sesalan, Nevzat Atalay, Florin Strejac, Sasho Sazdovkski, Kamen Tanev, Odysseas Tosounidis ve Ömer Faruk Şerifoğlu panelist olarak katıldı.

Panelin moderatörü Nilhan Sesalan, sanatçıya ve sanata değer veren Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'a teşekkür etti. Sanatçıya hazırlanan zeminle Keşan halkına güzel eserler sunmak için çalıştıklarını ifade eden Sesalan, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Sanatçılar Keşan'da olmaktan mutlular. İşlerini keyifle ve mutlulukla yapıyorlar. Sempozyumun ana teması, Balkanlarda geçmişte yaşanan savaşlarda dökülen gözyaşlarına sanatsal yolla bir iyi niyet gösterisinde bulunmak. Balkan doğasından ve florasından etkilenildi. Sanatçılar bu yolla ürettikleri yapıtlarını taşa işleyerek Keşan halkının beğenisine sunacaklar."

Panele Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya'dan katılan heykeltıraşlar da kendi ülkelerinde yaşadıkları izlenimleri anlattılar.

Muhabir: Necdet Uybaş/Rahmi Cinokur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: