'Günümüzde Lozan Ve Batı Trakya Türk Azınlığı" Konferansı

Lüleburgaz'da, "Günümüzde Lozan ve Batı Trakya Türk Azınlığı" konferansı düzenlendi.

Lüleburgaz'da, "Günümüzde Lozan ve Batı Trakya Türk Azınlığı" konferansı düzenlendi.

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Ali Toraman, ADD Lüleburgaz Şubesince, Ata İş Merkezi Salonu'nda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, azınlığın ne demek olduğunu yaşayanların daha iyi bildiğini belirtti.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Toraman, şunları söyledi:

"Kendinin sandığın topraklarda öteki olmak tahammül edilemez bir şey. Türkülerimiz bizi de duygulandırıyor. 'Vardar Ovası', 'Edirne Köprüsü' gibi türküler söylendiği zaman hepimiz duygulanıyoruz. Bizim bu bağlarımızı koparmaya çalışıyorlar ancak başaramayacaklar. Ben Rumelili, Mustafa Kemal Atatürk'ün hemşehrisi ve öğretmeni olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Dilimizi, Türklüğümüzü seven ve sevdamızın süreceği insanlarız biz. Türkiye'nin bölünmesine değil, birlik ve beraberlik içinde olmasına katkı sağlamalıyız. Çünkü hepimizin buna ihtiyacı var."

Reklam
Reklam

Muhabir: Tolga Ayan / Hakan şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: