Günün ilginç olayları

Cesedin içinden 50 paket eroin çıktı

ABD'nin New York kentinde, bir bavulda cesedi bulunan kişinin midesinden elli paket eroin çıktı.

Otopsi sonucunda, uyuşturucu kuryesi olduğu sanılan kişinin, paketlerden bir ya da ikisinin midesinde açılması sonucu hayatını kaybettiği tahmin edildi.

Cesetten çıkan uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık yüz bin dolar olduğu, 50-60 yaşları arasındaki maktulün kimliğinin belirlenmediği bildirildi.

Orada biri var mı?

Dünya'dan yaklaşık 20 ışık yılı uzaklıkta bulunan "Gliese 581C" adlı bir gezegene, Dünya'dan mesaj gönderildi.

Reklam
Reklam

Ukrayna'da asteroidleri izlemekte kullanılan dev RT-70 teleskobuyla bu sabah TSİ 09.00'dan itibaren yaklaşık 500 fotoğraf, çizim ve metin mesajı, akıllı canlı yaşamın olabileceği varsayılan gezegene doğru yola çıktı.

Uzaya gönderilen mesajlar, Bebo internet ağı tarafından açılan "Dünya'dan Bir Mesaj" adlı yarışmayla belirlendi. Çevre ve siyasetten dünya barışına ya da aile ilişkilerine kadar çeşitli konulardaki metinler arasından seçilen bu mesajlara verilecek olası bir cevabın, Dünya'ya 40 yıldan önce ulaşamayacağı belirtiliyor.

Organizasyonu yapanlar, mesajların "Gliese 581C" gezegenine en erken 2029'da ulaşacağını tahmin ediyorlar.

İki eşşeği evlat edindiler

İki çocuklu Ferrier ailesi, bir eşek ve yavrusunu kendi çocukları gibi büyütüyor. Eşekler, mutfağa giriyor, tabakta yemek yiyor ve şöminenin başında uyuyorlar.

Hayvansever çift Tim ve Jackie Ferrier'in hayvanlara olan aşkı onların üç yıl önce küçük bir çiftliğe taşınmmasına neden olmuş. Çift, evlerinin kapısını her daim hayvanlara açık tutmuş.

Reklam
Reklam

5 dönümlük arazide otlaklar ve meyve bahçeleri içinde Güneybatı İngiltere'de (Bude, Cornwall'da) yer alan bungalow evlerinin çevresinde, dört köpek, üç kedi, iki koyun, iki eşek, bir yavru at, dört ördek, 8 tavuk ve bir civciv ile birlikte yaşıyorlar.

Bayan Ferrier, 'Ben üç yıla yakın zamandır burada yaşıyordum ve daima hayvanlara aşıktım ve bir eşek sahiplenmek istedim. Eşekler sıon derece arkadaş canlısıdır ve insanlarla dost olurlar. Ancak eşeği bazı şeylerden uzak tutmak zorundaydık. Özellikle meyve bahçelerinden.'

Feriierr çifti, onlara masalarında bir yer açmış hatta öğle yemeklerinde Holly ve Charlie için tabak bile konuyor. Eşeklerin en sevdiği yemek olan Fransız tostu onlara özel olarak yılbaşında sunuluyor.

Fransız tostu, muz, bisküvi ve sandviç le beslenen Polly 8, yavrusu, sıpa Charlie 1 yaşında...

Çift, sadece eşeklere değil, 29 adet hayvanlarına da mutfağın çevresinde ve oturma odalarında olmalarına izin veriyor. Bayan ferrier'in söylediklerine göre; çiftin iki çocuğu James (12) ve Lucy (9) bu durumu hiç problem etmiyor. Hayvanlarla birlikte büyüyorlar.

Reklam
Reklam

Boşanmak yerine evlerini ikiye böldüler

Ankara (AA)- Kamboçya'da, artık evliliklerinin sonuna geldiğine karar veren bir çift, evlerini de ortadan ikiye böldü. Başkent Phnom Penh yakınındaki Cheach köyünde oturan çiftin ayrılma kararından sonra, kadın evin sağ tarafında, koca ise sol tarafında hayatını sürdürecek.

Evin ikiye bölünmesine kocanın arkadaşları yardım etti. Koca, evin sol tarafını yeniden oturulacak hale getirinceye kadar anne ve babasının yanında kalacak.

Komşuları, çiftin bu "radikal" karara, boşanmak için avukat tutmanın çok pahalı olduğu bu ülkede birbirini görmemenin en etkili ve adaletli yolu olduğu için vardıklarını söylediler.

Phnom Penh Post gazetesine konuşan köy muhtarı, çifti 40 yıllık evliliklerini bitirmeden önce bir kez daha düşünmeleri yönünde ikna etmeye çalıştıklarını, ancak başaramadıklarını belirtti. Muhtar, ayrılık nedeninin, kocanın hastalık numarası yaptığı ya da kadının kocasına bakmadığı iddiaları olduğunu söyledi. Kadın, "kocası hastalandığında ilaç parasını ödemek zorunda kaldığını" anlattı.

Reklam
Reklam

Nabız atışına göre park aydınlatması

New York (AA)- ABD'nin New York kentinde bir park, ziyaretçilerin nabız atışlarına göre aydınlatılıyor. Kentin Madison Square Meydanı'nda, Meksikalı sanatçı Rafael Lozano-Hemmer tarafından yapılan "Nabız Parkı" (Pulse Park) adlı düzenleme, karşılıklı etkileşim sistemine dayanıyor.

Parktaki iki heykelde bulunan algılayıcılara dokunan ziyaretçilerin nabız atışları, tiyatrolarda kullanılan tarzdaki 200 projektör ışığına aktarılıyor ve çimlerin üzerinde nabız atışını andıran hareketli ışıklar oluşturuluyor.Düzenleme, 24 Ekim-17 Kasım günleri arasında görülebilecek.

Kadınlarını hayvanat bahçesine koydular

Cunta rejiminden kaçarak komşu ülke Tayland'a sığınan Kayan kadınlarını (Zürafa kadınlar) bu ülkede de korkunç bir son bekliyor. İnsanlık dışı işkence ve aşağlanmalara dayanamayan kadınlar sonunda isyan etti.

Myanmar'ın dağ köylerinde yaşayan Kayan kadınları, cunta rejiminden kurtulmak için komşu ülke Tayland'a sığınıyor. Tayland ilk zamanlarda kadınlara kucak açarak, kamp kurmuş.

Reklam
Reklam

Ancak turistlerin bu kadınlara ilgi göstermesi üzerine, turizmle geçinen ülke bu kadınların turistlere gösterildiği hayvanat bahçeleri kurmuş. Kadınlar burada egzotik danslar da sergiliyor.

Turizmciler kadınların sergilendiği bu yerlerden çok para kazanmaya başlayınca onları zorla alıkoymaya başladı. Hergün hayvanlar gibi gösterilmekten bıkan kadınlar isyan etti. Şimdi Taylandlı turistlerin tek korkusu, kayan kadınların isyanının dalga dalga yükselerek bütün tatil bölgelerini sarması. İsyanı bastırmak için kadınlara şiddet uygulanıyor.

Dünyanın en uzun boyunlu kadınları olarak bilinen Kayan kadınları Myanmar'da yaşıyor.

Boyundaki halkalar altı ile üç parçadan oluşuyor. İlk parça 5-8 yaşları arasında takılıyor. Çenenin altına konulan destek sürtünmeyi önlüyor. Daha sonraki parçalar yaş ilerledikçe ekleniyor. Uzmanlar bu kadınlarda boynun uzamadığını, halkanın omuzları zamanla aşağıya doğru iterek bir tür boyun uzaması gerçekleştirdiğini belirtiyor.

İddiada 15 duble votka içti, öldü

Yarım şişe votkayı 20 dk.'da bitireceğine iddiaya giren İngiliz genç, 15. dublede komaya girip öldü.

Reklam
Reklam

İngiltere'nin Warwick Üniversitesi'nde okuyan 19 yaşındaki Jason Venezia adlı genç, ölüme karşı oynadığı oyunu kaybetti. Genç İngiliz, arkadaş partisinde yarım şişe votkayı 20 dakikada bitirebileceğine dair bahse girdi.

Ancak 15'inci bardağı içtikten sonra ayakta duramaz hale geldi. İki arkadaşı tarafından yatağına yatırılan ve sızan genç, ertesi sabah ölü bulundu. Gencin ölüm nedeni alkol zehirlenmesi olarak belirlendi.

Arkadaşları sabaha kadar iki saatte bir Venezia'yı kontrol ettiklerini ve kendi kusmuğunu yutarak boğulmasından endişe ettiklerini söyledi. Ancak ertesi gün öğleden sonra yapılan son kontrol, acı haberi getirdi.

'YAŞ SINIRI 21 OLSUN'

Talihsiz gencin anne ve babası şimdi, üniversitenin psikoloji bölümü birinci sınıfında okuyan oğullarının yasını tutuyor. Hükümetten de başka ana ve babaların yüreğinin yanmaması için alkol kullanma sınırının 18'den 21'e çıkarılmasını istiyor.

İşte dünyanın en yaşlı bakiresi!

Clara Meadmore 105 yaşında bir İngiliz bayan. Meadmore dünyanın mı bilemiyoruz ancak İngiltere'nin tescilli en yaşlı bakiresi.

Reklam
Reklam

105 yaşında Clara Meadmore nine bugüne kadar hiçbir cinsel deneyimi olmadığını iftiharla söylüyor. Bunun içinse gerekçesi hayatı boyunca çok meşgul olması. Bu özelliğiyle ünlü bu 'nine', 'bana homoseksüel olupolmadığım ya da neden birileriyle birlikte olmadığım çok soruldu, sadece ilgimi çekmedi.

Her zaman hayatımı dolduran daha önemli şeyler vardı' diyor. Emekli sekreter Meadmore, 1920'li ve 30'lu yıllara rastlayan gençliğinde evlilik dışı ilişkilere saygı duyulmamasını ve de kendisinin de 'içli-dışlı' ilşkiler için fazla meşgul ya da hevessiz olmasını şu anki sonuca varmasındaki en büyük neden olarak gösteriyor.