Günün öne çıkan spor haberleri

Antalyaspor, İtalya Serie A ekibi Genoa'da forma giyen Sinan Gümüş ile kiralık olarak 6 aylık sözleşme imzaladı.

Antalyaspor'da Sinan Gümüş imzaladı
Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) -Antalyaspor, İtalya Serie A ekibi Genoa'da forma giyen Sinan Gümüş ile kiralık olarak 6 aylık sözleşme imzaladı.
Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor, transfer döneminde Fedor Kudryashov ve Veysel Sarı'yı renklerine bağladı. Lukas Podolski ile de büyük ölçüde anlaşan teknik direktör Tamer Tuna yönetimindeki kırmızı beyazlılar, transfer çalışmalarına devam ediyor. Antalyaspor, İtalya'nın Genoa takımında forma giyen Sinan Gümüş'ü kiraladı. Kırmızı beyazlılar, Sinan Gümüş ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.
Antalya Stadyumu'nda düzenlenen törende Antalyaspor Futbol Şube Sorumlusu Aytaç Altay, Göztepe maçında talihsiz sonuç aldıkları için camiadan ve taraftardan özür diledi. Yeni transferlerle Antalyaspor'un puan cetvelinde bulunduğu ortamdan kurtulup üst sıralara yükselmesini istediklerini anlatan Altay, "Üçüncü transfer Sinan Gümüş. Transfer süreci için Sinan'a teşekkür edem. Çok fedakârlıkta bulunarak bizi tercih etti. Hem Sinan hem Antalyaspor için hayırlı olacağına inanıyorum. 6 aylık kiralık olarak sözleşme imzaladık. Sinan'ın Antalyaspor'da geleceğinin daha uzun olmasını diliyoruz" dedi.
Antalyaspor olarak gerçekleştirdikleri transferlerde uygun maliyetin ve kulübün bütçesinin ön planda tutulduğunu aktaran Altay, "Başarılı transfer dönemi geçiriyoruz. Belki 1-2 transfer daha yapabiliriz. Orta saha transferi düşünüyoruz. Hocamızla görüştükten sonra belki başka transfer de yapabiliriz. Teknik direktörümüzün raporu doğrultusunda gidecekler olabilir. Ama şu an yok. Şu an takım kadromuz devam edecek gözüküyor" diye konuştu.
Golcü futbolcu Lukas Podolski ile de 1.5 yıllık ön protokol imzaladıklarını belirten Altay, "Perşembe ya da cuma günü imza töreni düzenleyeceğiz" dedi.
“ÇARŞAMBA GÜNÜ SAHADA OLMAK İSTERİM”
26 yaşındaki forvet Sinan Gümüş de Antalyaspor'a transferde emeği geçenlere teşekkür etti. Antalyaspor'a transferi için çok mutlu olduğunu vurgulayan Gümüş, şöyle konuştu:
"Son 6 aya bakılırsa fazla forma şansı bulamadım. Görüşmelerde de başkana ve hocama ilettim. Onlar bana 'Burası güzel, bize yardım et, Antalyaspor da çıkış yapsın sen de çıkış yap' dedi. Başka takımlardan da teklif aldım ama burayı tercih ettim. Fizik olarak kesinlikle hazırım. İtalya'da iyi çalıştım. Devre arası çalıştım. Şu an kendimi iyi, hazır hissediyorum. Hocamla da görüşeceğim, hazır olduğumu belirtip, çarşamba günü maça çıkmayı isterim."
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Aytaç Altay’ın açıklamaları
- Sinan Gümüş’ün açıklamaları
Sözleşme imzalanırken detaylar
DGS KODU: 200120127
(FOTOĞRAFLI)

Göztepe'de müthiş stat için geri sayım başladı
Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya: Hayallerin gerçeğe dönüştüğü bir an
95 yıllık tarihte ilk stat
Halk çatıda spor yapacak
2 katlı otopark inşa edildi
Ayakta seyirci uygulaması da ilk olacak
Statta yok yok
Onur ATIŞ / İZMİR, (DHA) - SÜPER Lig'de ikinci yarının ilk haftasında Antalyaspor'u 3-0 yenen Göztepe, pazar günü Beşiktaş maçıyla inşaatı tamamlanan yeni stadı Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'ne kavuşacak.
İhalesi 14 Haziran 2017'de yapılıp 9 Eylül 2017 tarihinde dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan 20 bin 56 kişi kapasiteli, UEFA standartlarındaki stadyumda son hazırlıklar tamamlanırken, Göztepe Spor Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Göztepe'nin 95 yıllık tarihinde ilk kez kendi stadına kavuşacağını belirten Papatya, "Hayallerin gerçeğe dönüştüğü bir an yaşıyoruz. Heyecanla, aşk ve sevgi, tüm duyguları yaşıyoruz. Artık hayallerimizin son noktasına geldik" diye konuştu.
95 YILLIK TARİHTE İLK STAT
Beşiktaş karşılaşmasının oynanması için hiçbir engelin kalmadığını belirten Papatya, "Sadece merdiven boşluklarının boyanma işi kaldı, o da bitecek. Çok mutluyuz. Beşiktaş karşılaşmasında çok güzel bir atmosfer bekliyoruz. 95 yıldır sahip olamadığımız bir şeye kavuşacağız. Göztepe taraftarının ve camianın heyecanı eklendiği zaman stadımızda müthiş bir atmosfer olacağından şüphemiz yok. Türkiye'de ve Avrupa'da çok güzel bir ambiyansın yaşanacağı bir stadımız olacak. Göztepe taraftarı zaten bugüne kadar diğer statlarda da mükemmel bir hava oluşturmuştu. Şimdi kendi evimizde, Avrupai bir statta taraftarımız atmosferi oluşturacak" ifadelerini kullandı.
HALK ÇATIDA SPOR YAPACAK
Başkan Mehmet Sepil'in statta büyük emeklerinin olduğunu dile getiren Talat Papatya, "Başkanımızın inşaat mühendisi olması buraya büyük emek vermesini sağladı. Merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin de çok katkısı var. Mehmet Sepil bir vizyon koydu. Doğru işler yaptığımız zaman her şey kabul görüyor. İzmir halkından hükümete, yerel yönetimlerden taraftarımıza kadar herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Stadın bölge halkına çok önemli katkılar sağlayacağını söyleyen Papatya, "Burası önceden vatandaşlarımızın spor yaptığı bir alandı. Stadımızı yaparken bölge halkının spor yapma hakkını ellerinden alamazdık. Şimdi stadın çatısında spor yapabilecekleri bir konsept oluşturduk" diye konuştu.
2 KATLI OTOPARK İNŞA EDİLDİ
Stadın çatısında 600 metrelik yürüyüş parkurunun bulunduğu anlatan Talat Papatya şunları kaydetti:
"İnsanlarımız spor aktivitelerini çok rahat şekilde yapacak. Stadın şehir içinde olması da önemli bir özellik. Ancak stadımız yükseklik olarak asla şehrin silüetini bozmadı. Yükseklik olarak yan binaların üstüne çıkmadı. Burası sürekli yaşayan bir yer olacak. Çevre halkının yararlanabileceği kafeler, restoranlar, fitness salonları ve müzeler bulunacak. Çocuk müzesi gibi projelerimiz de olacak. Bunun haricinde 400 araç kapasiteli 2 katlı otoparkımız mevcut. Bu ciddi bir eksiklikti ve bunu da tamamladık."
AYAKTA SEYİRCİ UYGULAMASI DA İLK OLACAK
Ayakta seyirci uygulamasının ilk kez Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde hayata geçirileceği bilgisini veren Papatya, "Stadımızın en büyük özelliklerinden biri ayakta seyirci uygulamasının yapılması. Kale arkasında Beşiktaş maçının ardından taraftarlarımız ayakta maç izleyecek. Futbol Federasyonu'nda gerekli yönetmeliği çıkardık. Ancak bu Beşiktaş maçından sonra faaliyete geçecek. Evimizdeki diğer maçta geçici taktığımız koltuklar sökülecek ve seyircilerimiz ayakta atmosferi yaşayacak. Bu uygulama Almanya'da Borussia Dortmund'da var, 'Sarı Duvar' adıyla taraftarlar maçı ayakta takip ediyor. Bizde coşku 5'e katlanacak. Kombine ve loca satışlarımız ise çok iyi düzeyde. 17 bine yakın kombine sattık. 39 locanın 35'i satıldı. Yoğun ilgi gösterildi. Deplasman tribünümüz de hazır. Bütün takımları ve taraftarlarını en iyi şekilde misafir edeceğiz" şeklinde konuştu.
STATTA YOK YOK
Göztepe'nin yeni stadı Gürel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, Türkiye ve Avrupa'da birçok ilki içinde barındıracak. Kulübün eski Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine inşa edilip 34 dönüm alan ve toplam 100 bin metrekare kapalı alanı kapsayan tesis, 218 milyon 900 bin TL'ye mal oldu. Stadın altında 400 araçlık 2 katlı otopark alanı bulunurken, 39 loca, kafeler, restoranlar, ticari alanlar, kulüp ve oyuncak müzeleri, sağlık merkezi ve fitness salonları da halkın kullanımına açılacak. Zemini hibrit çim olan statta led stadyum aydınlatmaları kullanılacak. Stadın çatısı ise eşi benzeri bulunmayan bir konseptte yapıldı. Çatıda ülkemizde ilk olan 600 metrelik yürüyüş parkuru oluşturuldu. Ayakta seyirci uygulamasının faaliyete geçmesiyle Beşiktaş maçı sonrası stat kapasitesi 20 bin 56'dan 25 bine çıkacak. Stadın ticari alanları, müzeleri ve sağlık merkezi ise önümüzdeki aylarda tamamlanacak.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nden anons
- Stattan detay görüntüler
- Stadın üzerinden drone ile görüntüler
- Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya ile röportaj
DGS KODU: 200120116
(FOTOĞRAFLI)

(ÖZEL) Parkur sporcusu Hazal Nehir: Hayalim, Türkiye'deki kadınlara ilham olabilmek
"Türkiye'de bu sporun yapılabileceği alan olmadığı için caddede parkur yapıyoruz"
"İnsanlara istedikleri zaman her şeyi başarabileceklerini göstermek istiyorum"
Tolga YILDIRIM / ANTALYA, (DHA) - Türkiye'nin tek kadın parkur sporcusu 25 yaşındaki Hazal Nehir, bu sporun yapılabileceği alan olmadığı için sokakta ya da caddede parkur yaptıklarını, genelde özel güvenlik görevlilerinin kendilerini kovduğunu belirterek, "Dünyada parkur sporu yapan kadın çok az. Türkiye'de hiç yok. Hayalim, Türkiye'deki kadınlara ilham olabilmek" dedi.
Ankara'da yaşayan Hazal Nehir, 'breakdance' yaparken tanıştığı arkadaşının yönlendirmesiyle parkur sporuna (bir noktadan başka bir noktaya insan vücudunun yeteneklerini en verimli şekilde kullanıp, sınırlarını da zorlayarak, hızlı ve etkili biçimde hareket etmesini hedefleyen beden eğitimi türü ve yaşam tarzı) başladı. Türkiye'nin en bilinen parkur sporcularından biri olmasının yanı sıra başarılarıyla da adından söz ettiren Hazal Nehir, Singapur'da Lion City Gathering 2019'da (Asian Parkour Championship) Kadınlar Speed Run kategorisinde birinci oldu. Hazal Nehir, Red Bull Art of Motion Finali'nde Türkiye'yi temsil eden ilk atlet oldu.
Red Bull sporcusu Hazal Nehir, başarı elde ettiği sporun tanınmasa da farklı bir felsefe ve yaşam tarzına sahip olduğunu anlattı. Parkur sporunu çocukların sokaklarda, parklarda oynarken yaptıklarına benzeten Hazal Nehir, bu sporu yetişkinlerin de caddelerde, binalar arasında gerçekleştirdiğinden bahsetti. Parkur sporunu yapanları ilk gördüğünde çatıdan atlamak gibi zorlu hareketlerin kendisine korkunç geldiğini ifade eden Hazal Kaya, sonraki dönemlerde ise dansı bırakarak bu sporu yapmaya başladığını anlattı. ODTÜ'deki jeoloji mühendisliği öğrenimini sevdiği sporu yapmak için yarıda bıraktığına değinen Hazal Kaya, 5 senedir parkur sporu yaptığını söyledi.
Parkur sporundaki hedeflerini anlatan Hazal Nehir, "Amacım parkur sporunun bir kadın tarafından nasıl yapılabileceğini göstermek. Erkeklerden daha iyi yerlere gelmek istiyorum. Çünkü dünyada parkur sporu yapan kadın çok az sayıda. Türkiye'de hiç yok. Hayalim, Türkiye'deki kadınlara ilham olabilmek. İnsanlara, kadınlara istedikleri zaman her şeyi başarabileceklerini göstermek istiyorum" dedi.
"GÜVENLİK GÖREVLİLERİ KOVALIYOR"
Parkur sporu yaparken kendilerini görenlerin şaşırdığını aktaran Hazal Nehir, şöyle konuştu:
"Öncelikle bir kadın olarak beni gördükleri zaman bayağı şaşırıyorlar. Çünkü benim yapabileceğimi beklemiyorlar. Erkek arkadaşlarımın yaptığını görüyorlar, sonra ben hazırlanıyorum hareket yapmak için, 'A sen de mi yapacaksın' diyorlar. Çünkü bir kadının yapabileceğini hiç düşünmüyorlar. Tabii ben yaptıktan sonra bakışları değişiyor. Parkur sporu yaparken pozitif yorumlar da değişik tepkiler de alıyorum. Genellikle güvenlik görevlileri kovuyor bizi. 'Ne yapıyorsunuz siz. Burada zıplamayın. Taşları kırıyorsunuz. Başka yerde oynayın' diyorlar, sporumu anlamıyorlar. Parkur sporu bilinmiyor, olimpik spor değil, yarışmaları yok. Türkiye'de bu spor için parkur yok. Öyle olunca biz spor yapabileceğimiz alanları ona göre seçiyoruz. İnsanların bahçelerinde zıplamıyor veya daha düzgün yerlerde antrenman yapmayı tercih ediyoruz. Yurt dışında bunun parkları var ama bizde olmayınca genelde bizi güvenlikler yöneticiler, apartman sakinleri kovuyor."
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Hazal Nehir parkur sporu yaparken detay
- Hazal Nehir röportajı
(FOTOĞRAFLI)
DGS KODU: 200120058

Seleznov'dan Galatasaray itirafı: 'Akhisarspor beni göndermedi'
Gürkan DURAL/ BURSA, (DHA) - Bursaspor'un Ukraynalı yıldızı Yevgen Seleznov, bu hafta karşılaşacakları eski takımı Akhisarspor'a eleştirilerde bulunarak, "Ben o takıma çok yardım ettim ancak onlar bana doğru yapmadı. Beni Galatasaray'a göndermediler. Galatasaray bana kontrat vermişti, Akhisar beni göndermedi, kadro dışı bıraktı. Umurumda değiller" dedi.
TFF 1'inci Lig'in 18'inci haftasında Bursaspor, sahasında Fatih Karagümrük'ü son dakikalarda bulduğu golle 2-1 mağlup ederek ikinci yarıya galibiyetle başladı.
Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan ilk golün sahibi Yevgen Seleznov, 3 puana ulaştıklarını ve önemli olanın bu olduğunu vurguladı. 19'uncu hafta mücadelesinde deplasmanda eski takımı Akhisarspor ile karşılaşacaklarının hatırlatılması üzerine sitemkâr ifadeler kullanan 34 yaşındaki Ukraynalı forvet, "Onlar umurumda değil. Beni Galatasaray istediğinde beni göndermedikleri andan itibaren umurumda değiller. Beni kadro dışı bıraktıkları andan itibaren onları hiç umursamadım. Ben o takıma çok yardım ettim ancak onlar bana doğru yapmadı. Beni Galatasaray'a göndermediler. Galatasaray bana kontrat vermişti. Akhisar beni göndermedi, kadro dışı bıraktı. Bu asla iyi değil. Bazı oynadığım takım arkadaşlarım ve hocalarıma saygı duyuyorum. Taraftar ve şehri seviyorum. Ama bir kişi hakkında ise aynı şeyi düşünmüyorum" diye konuştu.
Bu sezon 5'inci kez fileleri havalandıran Seleznov, kişisel olarak gol hedefinin bulunmadığını da kaydederek, "Her maç gol atmayı istiyorum ancak bu mümkün değil. Futbol bu. Önemli olan takımın nasıl oynadığı. Çünkü takım kazanırsa herkes mutlu olur. Taraftar bu akşam yine harikaydı. Müthiş bir atmosfer vardı. İnşallah daha çok taraftar görürüz. Burak'ın asisti çok iyiydi. Pozisyon çok hızlı gelişti. Öyle bir vuruşu planlamadım, 1 saniye içinde gelişti" dedi.
İlk 11'de şans bulmaya başlamasının ardından attığı gollerle de dikkat çeken Ukraynalı yıldız, Bursaspor'un son 5 maçında 4 kez gol sevinci yaşayarak dikkatleri üzerine çekti.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Seleznov'un açıklamaları
(FOTOĞRAFLI)
DGS KODU: 200120063

TFF 2'nci Lig maçında tarihe geçen penaltılar
UŞAK, (DHA) - TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Uşakspor'un evinde Ergene Velimeşespor'u 2-0 yenerek son 5 maçta 4'üncü galibiyetini aldığı maçın son anlarında, 3 kez tekrarlatılıp golle sonuçlanmayan penaltı, sahalarda ender görülen bir olay olarak tarihe geçti.
Uşak 1 Eylül Stadı'nda ev sahibinin 2 farklı önde olduğu maçın 90'ıncı dakikasında Ergene Velimeşespor'un kazandığı penaltıda İbrahim Fatih'in kullandığı atışı Uşakspor kalecisi Ersin Aydın sağ köşeden çıkardı. Hakem Egemen Artun, yardımcısının uyarısıyla Ersin'in kale çizgisinde hareket ettiği gerekçesiyle atışı tekrarlatıp tecrübeli file bekçisine sarı kart çıkardı.
Ersin ikinci penaltıyı da yine sağ köşeden çıkartsa da atışı yine yardımcısının uyarısıyla tekrarlatan hakem Artun, kaleciyi 90+4'üncü dakikada ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan attı. Ev sahibinin oyuncu değişikliği hakkı dolduğu için kaleye geçen stoper Levent Aktuğ, üçüncü penaltıyı da sol köşeden çıkarınca saha bayram yerine döndü. Uşakspor Teknik Direktörü Hasan Erkin Şimşir kendisinin de olaya çok şaşırdığını belirterek, "Maç güzel bir hikayeyle sona erdi. Tekrarlanan 3 penaltının ikisini kalecimiz Ersin Aydın, birini ise oyuncumuz Levent Aktuğ kurtardı. Ben hayatımda böyle bir maç görmedim" dedi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Maçın son anlarındaki penaltı atışları ve sonrasında yaşananlar
Haber-Kamera: UŞAK, (DHA)
(FOTOĞRAFLI)
DGS KODU: 200120093

Trabzonspor'a Chelsea'dan yardımcı antrenör
Tolga SAĞLAM / TRABZON, (DHA) - Trabzonspor, yardımcı antrenörlük görevi için İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea'da menajer Frank Lampard'ın yardımcısı olarak görev yapan 48 yaşındaki Eddie Newton ile prensip anlaşmasına vardı.
Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman ile yolların ayrılmasının ardından Hüseyin Çimşir görevi devralırken, bordo-mavili yönetim teknik ekibi güçlendirme noktasında da çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun "Yardımcı antrenörlük görevi için yabancı bir teknik adam düşünüyoruz" açıklamasının ardından çalışmalara da hız verilirken, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin teknik direktörü Lampard'ın yardımcısı olarak görev yapan Eddie Newton'ın Trabzonspor ile prensip anlaşmasına vardığı öğrenildi. 48 yaşındaki İngiliz teknik adamın bu hafta Trabzon'a gelerek yönetimle son bir görüşme yapacağı belirtildi. Anlaşmanın resmiyete dökülmesinin ardından pro lisansı da bulunan Eddie Newton'un teknik ekipte Hüseyin Çimşir'in ikinci yardımcısı olarak göreve başlayacağı kaydedildi. Geçtiğimiz günlerde teknik heyete katılan Muzaffer Bilazer'in ise birinci yardımcı antrenör olarak görevine devam edeceği de bildirildi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Eddie Newton ile röportaj (*ARŞİV)
DGS KODU: 200120065

Trabzonspor gol yollarında Avrupa'nın devleriyle yarışıyor
Tolga SAĞLAM / TRABZON, (DHA) - Süper Lig'in 18'inci haftasında sahasında Kasımpaşa'yı 6-0 mağlup eden Trabzonspor, Süper Lig'in en golcü takımı olurken, Avrupa'nın 5 büyük ligi ile karşılaştırıldığında da birçok dev kulübü geride bırakıp, en çok gol atan takımların başında yer aldı.
Süper Lig'de oynadığı son iki maçta 12 gol kaydeden ve 18'inci hafta itibariyle 41 golle, ligin en golcü takımı olan Trabzonspor, Avrupa'nın 5 büyük ligi olan İngiltere Premier Lig, İspanya La Liga, İtalya Serie A, Almanya Bundesliga ve Fransa Ligue 1 ile karşılaştırıldığında birçok dev kulübü geride bırakarak, en çok gol atan takımların başında yer aldı. Ayrıca bordo-mavililer, 18'inci haftası tamamlanan Almanya Bundesliga'nın dışında diğer 4 ligdeki takımlara göre de daha az maç oynadı.
İSPANYA VE FRANSA'DA 2, İTALYA'DA 3, ALMANYA VE İNGİLTERE'DE İSE EN GOLCÜ 4'ÜNCÜ TAKIM
Ligde 18 haftalık bölümde 41 gol kaydeden Trabzonspor, attığı gol bakımından karşılaştırıldığında 20'nci haftası tamamlanan Fransa Ligue 1'de 50 gollü Paris Saint-Germain'in ardından ikinci, yine 20'nci haftası tamamlanan İspanya La Liga'da da 50 gollü Barcelona'nın ardından en golcü ikinci takım oldu. 20'nci hafta karşılaşmaları oynanan İtalya Serie A'da 49 gollü Atalanta ve 46 gollü Lazio'nun ardından 41 gollü Inter ile birlikte 3'üncü sırada yer alan bordo-mavililer, 23'üncü haftası oynanan İngiltere Premier Lig'e göre de 64 gollü Manchester City, 52 gollü Liverpool ve 48 gollü Leicester City'in ardından 4'üncü sırada bulunuyor. Trabzonspor, 18'inci haftası tamamlanan Almanya Bundesliga'da attığı gol bakımından 51 gollü Leipzig, 50 gollü Bayern Münih ve 46 gollü Borussia Dortmund'un ardından 4'üncü sırada yer aldı.
GOLLERİN YARISINDAN FAZLASI SÖRLOTH İLE NWAKAEME'DEN
6-0'lık Kasımpaşa galibiyetinde 3 gol atan Alexander Sörloth ile 2 gol kaydeden Anthony Nwakaeme'nin, Trabzonspor'un ligde attığı 41 golün yarısından fazlasında imzası bulunuyor. Bordo-mavililerde 18 haftalık bölümde 15 gol kaydeden Sörloth takımının ve ligin en golcü oyuncusu konumunda yer alırken, Nwakaeme de attığı 7 golle takımın en çok gol atan ikinci ismi oldu. Sörloth ile Nwakaeme, toplamda Trabzonspor'un bu sezon ligde rakip filelere gönderdiği 41 golün 22'sine imza attı.
FUTBOLCULAR GALİBİYET SEVİNÇLERİNİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI
Bu arada 6-0'lık Kasımpaşa galibiyetinin ardından Trabzonsporlu futbolcular da sevinçlerini sosyal medyada takipçileriyle paylaştı. Bordo-mavililerde maçın ardından Serkan Asan, "İkinci yarıya galibiyetle güzel bir başlangıç yaptık. Bütün takımın ayağına sağlık. Maç boyunca destek veren taraftarlarımıza da çok teşekkürler", Uğurcan Çakır, "Uzun ve zorlu yolda güzel başlangıç, değerli galibiyet. Tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum. Destek olan taraftarlarımıza da yürekten teşekkürler", Kamil Ahmet Çörekçi, "İstediğimiz, çalıştığımız futbolun karşılığını almak çok güzel hissettiriyor. Taraftarlarımızın önünde bol gollü bir galibiyet bizler için de ayrı bir motivasyon oldu. Bu özveri ile çalışmaya ve kazanmaya devam", Abdulkadir Parmak, "İkinci yarıya güzel başladık, devam", John Obi Mikel, "Muhteşem takım performansı" ve Gaston Campi, "Evde önemli zafer" yorumlarını yaptı.
YÖNETİCİLERDEN 'AZİM VE HIRS' YORUMU
Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan ile Personel ve Projeler Koordinatörü Sertaç Güven de maçın ardından sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada 'azim ve hırs' vurgusunda bulundu. Ertuğrul Doğan, "Yolumuz uzun ama azmimiz var, hırsımız var, mücadelemiz var! Hep beraber el ele bu yarıştan en güzel şekilde çıkmak dileğiyle" yorumunu yaparken, Sertaç Güven, "Önce Denizlispor ardından Kasımpaşa karşısındaki galibiyetlerimiz, ikinci yarıya iyi başlamamız için çok önemliydi. Ancak ben özellikle oyuncularımızın sahadaki hırs ve iştahlarını çok beğendim. Daha iyisi için daha çok çalışmaya devam" ifadelerini kullandı.
YEREL GAZETELERDEN 'ŞAMPİYONLUK' YORUMU
Öte yandan kentteki yerel gazeteler, Süper Lig'in ikinci yarısına 6-0'lık Kasımpaşa galibiyeti ile başlayan Trabzonspor için, "Sen şampiyon olacaksın, o sene bu sene" yorumlarını yaptı. Günebakış gazetesi, "Şampiyonluk paşa paşa gelecek", "Trabzonspor Kasımpaşa'yı dağıttı, rakiplerine gözdağı verdi", Karadeniz gazetesi, "Vura, vura, vura, eze, eze, eze, şampiyonluk geliyor", "Ligin 6'nı üstüne getirdik", Taka gazetesi, "Sen şampiyon olacaksın", "İkinci yarıya şov yaparak başlayan Fırtına, Sosa, Sörloth (3) ve Nwakaeme'nin (2) golleriyle Kasımpaşa'yı devirdi, rakiplerine gözdağı verdi", Sonnokta gazetesi, "Bu Fırtına'dan siz de nasibinizi alacaksınız!", "Sıranızı bekleyin. Geliyoruz. O sene bu sene diyoruz. Şampiyonluğu istiyoruz", Kuzey Ekspres gazetesi, "Kusursuz Fırtına", "Bordo-mavililer ligin ikinci devresine süper bir başlangıç yaptı, rakibi Kasımpaşa'yı adeta dağıttı" ifadelerini kullandı.
(FOTOĞRAFLI)

Beşiktaş bir yükseliyor, bir düşüyor
Taraftar; Avcı'ya ve takıma güvenmiyor
Transfer de yapılmayınca ipler koptu
3 periyotta Beşiktaş'ın performansı
Son 7 maçta sadece 1 galibiyet var
Abdullah Avcı tüm resmi maçlarda ekside
Ali DANAŞ/İSTANBUL, (DHA) - Süper Lig'in ikinci devresine 2-1'lik Demir Grup Sivasspor mağlubiyetiyle başlayan Beşiktaş, aynı zamanda lider de olan rakibinin 10 puan gerisine düştü.
Maç öncesi ve maç başladığında tribünlerde yaşanan coşku, hırs ve istek, Karius'un yediği hatalı frikik golüyle bir anda tersine dönmeye başladı. Siyah beyazlı taraftarlar bu golden sonra maçtan kopmalar yaşayarak, ilk altı haftada olduğu gibi protestolarla ve teknik direktör Abdullah Avcı'yı istifaya davet eden tezahüratlarla stattan ayrıldı.
TARAFTAR; AVCI'YA VE TAKIMA GÜVENMİYOR
Demir Grup Sivasspor maçında 'taraftar-Avcı-takım' üçgeninde yaşanan bu gelgitler aslında Beşiktaş'ın bu sezon ortaya koyduğu performansın da bir yansıması gibiydi.
İlk altı haftada kulüp tarihinin en kötü başlangıcını yaparak sadece 5 puan toplayan teknik direktör Abdullah Avcı ve öğrencileri, sonraki 8 maçlık periyotta 7 galibiyet 1 beraberlikle sondan 3'üncülükten lig 2'nciliğine kadar yükselmişti. O dönem takıma ve teknik patron Abdullah Avcı'ya güveni artan taraftarlar, Avcı'yı tribünlere dahi çağırmış ve ilk kez lehine tezahüratlarda bulunmuştu. Siyah beyazlılarda bu ortam çok uzun sürmezken, iç sahada BtcTurk Yeni Malatyaspor ve peşinden deplasmanda alınan Fenerbahçe mağlubiyetleri taraftarların güvenini yeniden azaltmaya başlamıştı bile.
TRANSFER DE YAPILMAYINCA İPLER KOPTU
Devre arasında transfer bekleyen taraftarlara, TFF'nin açıkladığı limitler engel gösterilip yeni oyuncu alınmayınca, ligin ikinci yarısının Beşiktaş açısından pamuk ipliğine bağlı seyredeceği apaçık ortadaydı. Çünkü; sosyal medyayı çok etkin biçimde kullanan yöneticilerin de gördüğü gibi, taraftar, özellikle sosyal medya vasıtasıyla, limit aşımına ve ihtar cezasına razı olunarak mutlaka transfer yapılmasını istiyordu, ama bu transfer yapılmadı. Üstelik Avcı'nın transfer istemediği şeklinde haberler de sıkça çıkmıştı. Tüm bunların birleşmesi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda alınan Büyükşehir Belediye Erzurumspor mağlubiyeti işin tuzu biberi oldu. Ve sonuç olarak dün akşam, 'kazara yenilirsek 10 puan fark olur, lig biter' düşüncesiyle Sivasspor maçına gelen taraftarlar, Karius'un yediği golle beraber maç içinde ve sonunda hem futbolculara protestoda bulundu hem de Abdullah Avcı'yı istifaya davet etti.
3 PERİYOTTA BEŞİKTAŞ'IN PERFORMANSI
Beşiktaş'ı bu sezon 3 periyot halinde değerlendirdiğimizde ya dipte ya da zirvede olduğunu görüyoruz.
İlk altı hafta 5 puanla düşme potasına giren siyah beyazlılar, sonraki 8 maçta 22 puan toplayıp zirveye çıktı ve 2'nciliğe yükseldi. 15'inci haftadan itibaren tekrar düşüşe geçen Beşiktaş, 4 maçta 3 mağlubiyet ve 1 galibiyetle bu kez 7'nciliğe gerilemiş durumda.
İşte Beşiktaş'ın 3 periyot halinde bu sezonki düşüş, yükseliş ve tekrar düşüş istatistikleri:
İlk 6 hafta: 1 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet. Toplanan puan: 5
7-14 haftaları arası: 7 galibiyet, 1 beraberlik. Toplanan puan: 22
14-18 haftaları arası: 1 galibiyet, 3 mağlubiyet. Toplanan puan: 3
SON 7 MAÇTA SADECE 1 GALİBİYET VAR
7'nci ve 14'üncü haftalar arasında ligde müthiş bir grafik yakalayan Beşiktaş bu tarihten sonra lig, Avrupa ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığ 7 resmi maçta sadece 1 galibiyet elde edebildi.
Son dakikada galip gelinen Kasımpaşa maçında sonra Yeni Malatyaspor ve Fenerbahçe'ye yenilen siyah beyazlılar, devre arasına Gençlerbirliği galibiyetiyle girdi. İkinci devreye kupada 3-2'lik B.B. Erzurumspor mağlubiyetiyle başlayan Abdullah Avcı ve öğrencileri, ligde de çok kritik Sivasspor maçından 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı. Abdullah Avcı'nın Beşiktaş'ı bu periyotta bu sezon çok başarısız olduğu UEFA Avrupa Ligi'ne 4-0'lık Wolverhampton mağlubiyetiyle veda ederken, Ziraat Türkiye Kupası rövanş maçında Anagold 24Erzincanspor'a da 2-0 yenildi.
Beşiktaş'ın son 7 maçtaki performans istatistiği de şu şekilde:
Süper Lig: 4 maç, 1 galibiyet, 3 mağlubiyet
UEFA Avrupa Ligi: 1 maç, 1 mağlubiyet
Ziraat Türkiye Kupası: 2 maç, 2 mağlubiyet
ABDULLAH AVCI TÜM RESMİ MAÇLARDA EKSİDE
Beşiktaş'ın bu sezonki 3 periyoda yayılan düşüş, yükseliş ve yeniden düşüşünde en çok tartışılan ilk isim Abdullah Avcı.
Her ne kadar ligin ilk yarısını 30 puan ile geçen sezondan daha iyi bir performansla kapatsa da, teknik direktör Abdullah Avcı'nın bu sezonki karnesi ekside görünüyor.
Beşiktaş ile Süper Lig, Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda toplam 27 resmi maça çıkan Abdullah Avcı; 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 13 mağlubiyetle taraftarların isyan etmesine sebep olan bir performans gösterdi. Beşiktaş bu 27 maçta 39 gol atmasına karşın kalesinde 45 gol görerek averajına da eksi yazdırdı.
Abdullah Avcı'nın Beşiktaş ile şu ana kadar çıktığı 27 maçın istatistiği de şöyle:
Süper Lig: 18 maç, 9 galibiyet, 3 beraberlik, 6 mağlubiyet. Atılan gol 28, yenilen gol 24
UEFA Avrupa Ligi: 6 maç, 1 galibiyet, 5 mağlubiyet. Atılan gol 6, yenilen gol 15
Ziraat Türkiye Kupası: 3 maç 1 galibiyet 2 mağlubiyet. Atılan gol 5 Yenilen gol 5
Toplam : 27 maç, 11 galibiyet, 3 beraberlik, 13 mağlubiyet.
Atılan toplam gol: 39
Yenilen toplam gol : 44
(FOTOĞRAFLI)

İspanya 2'nci Ligi'nde Guti'li Almeria fırtına gibi
Takımı 10 puan geriden aldı, liderliğe çıkardı
İlk kez teknik direktörlük görevinde
Özgür KABAN / İSTANBUL, (DHA) - İspanya 2'nci Ligi'nde Real Madrid'in efsane futbolcularından Guti Hernandez'in teknik direktörlüğünü yaptığı Almeria fırtınası esiyor.
Beşiktaş'ta 2010 yılında forma giyen, 2018'de de o dönemki teknik direktör Şenol Güneş'in yardımcılığını üstlenen Guti, profesyonel olarak ilk teknik direktörlük deneyiminde Almeria'da gösterdiği performans ile dikkat çekiyor.
TAKIMI 10 PUAN GERİDEN ALDI, LİDERLİĞE ÇIKARDI
İspanya 2'nci Ligi'nin 14'üncü haftasında Almeria'nın deplasmanda Real Oviedo ile golsüz berabere kalmasından sonra teknik direktör Pedro Emanuel ile yollarını ayırmasının ardından, Guti Hernandez takımın başına geçti. İspanyol teknik adamın göreve başladığı 15'inci haftada Almeria lider takım Cadiz'in 10 puan farkla gerisinde 2'nci sırada yer alırken, genç teknik adam geçen 10 haftada takımı 45 puan ile ligin zirvesine çıkardı. Guti, Almeria ile ligde geride kalan 10 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak toplamda 21 puan toplamayı başardı ve rakibi Cadiz'i averaj ile geçirerek 45 puan ile takımını liderliğe yükseltti. 43 yaşındaki teknik adamın öğrencileri söz konusu 10 maçta 20 gol atarken, kalesinde ise 10 gol gördü.
İLK KEZ TEKNİK DİREKTÖRLÜK GÖREVİNDE
Futbolculuk kariyerinde sayısız başarısı bulunan ve almadık kupa bırakmayan Guti Hernandez, teknik direktörlüğe de oldukça başarılı başladı. Teknik adamlık kariyerine 2013-2014 yılında efsanesi olduğu Real Madrid'in altyapısında antrenör olarak adım atan İspanyol teknik adam eflatun-beyazlıların altyapı takımlarını çalıştırdıktan sonra 2018 yılının Temmuz ayında Türkiye yolunu tuttu. Guti Hernandez'in 2010 yılında futbolcu olarak görev aldığı Beşiktaş ile bu kez antrenör olarak yolları kesişti. Siyah-beyazlıların o dönemki teknik direktörü Şenol Güneş'in yardımcılığına getirilen Guti'nin Beşiktaş kariyeri 2019 yılının Mayıs ayında sona erdi. Kasım ayında Almeria'nın başına geçen Guti, kariyerinde ilk kez 1'inci teknik adamlık görevini yürütüyor.
(FOTOĞRAFLI)

KKTC'de bir ilk; FIFA'ya üye bir ülkenin takımı kamp için ülkeye geldi
Sefa KARAHASAN/LEFKOŞA (KKTC), (DHA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), ilk kez FIFA ve UEFA'ya üye bir ülkenin takımına kamp için ev sahipliği yapıyor.
Norveç'in en üst düzey futbol ligi olan Eliteserien'de mücadele eden Valerenga, KKTC'nin turizm şehri Girne'de kampa girdi. FIFA ve UEFA'ya üye bir ülkenin takımı olarak KKTC'ye gelen ilk ekip olan Valerenga, yeni sezon hazırlıklarına Girne'deki bir otelin tesislerinde başladı.
Valeranga'nın kamp yaptığı Acapulco Sports Park'ın yetkilisi Fikret Yeterli, "Daha önce okul takımlarını ülkemize getirebiliyorduk ama ilk kez önemli bir takım kamp için ülkemizi seçti. Bu büyük bir olay" dedi.
"ÖNEMLİ BİR ADIM"
Otelin diğer yetkilileri de "UEFA ve FIFA'ya kayıtlı bir ligden bir takımın Kuzey Kıbrıs'ta kamp yapması önemli. Bunun daha da artması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
KAMP BİR HAFTA SÜRECEK
Ada'ya Ercan Havalimanı'ndan giriş yapan 26 kişilik Valeranga kafilesinin hazırlık kampının bir hafta süreceği, programda herhangi bir hazırlık maçının yer almadığı belirtildi.
(FOTOĞRAFLI)

Tamer Tuna: Yabancı oyuncular futbolu hızlandırdı
Tolga YILDIRIM / ANTALYA, (DHA) - Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, "Hep eleştiriyoruz ama yabancı oyuncuların dinamik, fiziksel anlamda biraz daha ileri oluşları ligimizde futbolu hızlandırdı, ama kaliteyi nasıl etkiledi, bu tartışılır" dedi.
Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, Türkiye liglerinde geçmişten günümüze hep tartışılan futbolun yavaş oynanmasına yönelik çözüm adına neler yapılabileceği konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Avrupa liglerinde topun oyunda kalma süresinin Türkiye liginin her zaman üzerinde olduğuna dikkati çeken Tuna, önceki dönemlerde Avrupa'da top 55-60 dakika oyunda kalırken, Türkiye'de bu sürenin 45-50 dakika aralığında yer almasının, futbolda yüzde 10'luk dilimin oynanmadığı gibi sonuçlar ortaya çıkardığını belirtti.
Futbolda oynanan süre azlığının heyecanı, coşkuyu ve özellikle futbolcunun fiziksel, zihinsel, her türlü saha içi konsantrasyonu etkilediğini belirten Tuna, oyunu hızlandırmanın teknik direktörlerin elinde olduğuna dikkati çekti. Teknik direktörlerin oyun anlayışının önemini vurgulayan Tuna, kendisinin görev yaptığı takımlarda hep hızlı futbol oynatmayı felsefe edindiğini söyledi. Futbolda geçen süre azlığı ve yavaş futbol oynanmasında topun oyunda kalma süreleri, faullerden sonraki geçen süre, kalecilerin topa sahip olduğu anlar, hakemlerin oyuna etkisinde yavaş oynatma ya da bekletme, bazen teknik direktörlerin tempo düşürme gibi durumlarıyla karşılaşıldığına değinen Tuna, bu durumun oyun anlayışındaki değişiklikle düzelebileceğini dile getirdi.
Avrupa liglerindeki maçlarla Türkiye ligindeki müsabakalarda faul sayısının birbirine yakın olduğunu anlatan Tuna, "Faulden sonraki reaksiyonlar, bekleyiş, atışı kullanma, top oyun dışındayken özellikle taç, korner atışlarında bekleme süreleri, VAR sistemi ile bekleme sürelerinin uzaması her şey etki. Ama en önemlisi oyun yavaş oynandığı için fizyolojik ve zihinsel açıdan oyuncular oyuna etki adına vermek istediklerini verememe, bizler için de futbolu takımlar anlamında ileri taşıma, bireysel performansları artırma adına da Türkiye'de bu zararı hepimiz görüyoruz" diye konuştu.
Türkiye'de futbolun yavaş oynanmasının hep tartışıldığını anlatan Tuna, şunları söyledi:
"Biz de öyle antrenmanlarda bile oyunu durdurduğumuz oluyor. Basit oyun tamam. Antrenmanda karşısında arkadaşı var. Pası oynamıyor, tekrar arıyor, arıyor. Yani en iyiyi yapma düşüncesi ya da en iyiyi arama düşüncesi hepimizde var ama bu özelliklerimiz de oyunu yavaşlattığımızda oluyor. Yani anlayışı değiştirdiğimizde ya da oyuncunun pas hızını oyun anlamında hızlandırdığımızda zaten oyun hızlanmış oluyor. Hem taktikte istediklerimizi alabiliyorsunuz. Çünkü hızlı düşünmemizi sağlıyor ama bunun tek taraflı hiçbir yönü yok. Ben kişisel anlamda zaten bu farkları yaşamış bir teknik direktörüm."
"YABANCILAR FUTBOLU HIZLANDIRDI"
Futbolun hızlı, tempolu ya da coşkulu, pas olmadan oynanmadığına değinen Tuna, "Pasta bile yavaş davranan ya da öyle hareket eden bir anlayıştayız. Son zamanlarda biraz daha dinamikleşti, değişti. Oyun süreleri 50 dakikaların üzerine çıkmaya başladı. Bir de hep eleştiriyoruz ama yabancı oyuncuların dinamik, fiziksel anlamda biraz daha ileri oluşları ligimizde futbolu hızlandırdı gibi ama kaliteyi nasıl etkiledi, bu tartışılır" dedi.
Futbolcuların sakatlanmasının ardından tedavi sürecinde teşhis ve sonraki dönemlerine önemini vurgulayan Tuna, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
"Bizde maalesef futbolcular, tam hazır olmadan, kas parametreleri, sakatlık sonrası iyileşme süreci, performans olarak ya da fizyoterapi olarak geçiş süreci gibi bu aşamalardan geçmeden takıma dahil edilebiliyor. Bazen fiziksel olarak oyuncu kendini iyi tanımıyor. Teknik adam tam iyi tanımıyor. Bunların da etkileri var. Aslında takımın oyuncusu, sağlık ekibi ve biz teknik adamlarla olan bu süreci doğru değerlendirmesiyle ilgili. Biz de bazen oyuncuların sabırsızlığına bakarak, onları sahaya hemen alarak maalesef bazen iyileşme sürelerini geciktiriyoruz. Yeni sakatlıklara sebep olabiliyoruz."
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Antrenmandan detaylar
- Tamer Tuna röportajı
(FOTOĞRAFLI)
DGS KODU: 200120054

Trabzonspor'un yükselen yıldız adayı Serkan Asan
İbrahim ALİOĞLU / İSTANBUL, (DHA) - Süper Lig'de şampiyonluk yarışında zirveye ortak olan Trabzonspor'da, genç futbolcuların performansı da bordo mavili takımın yüzünü güldürüyor. Karadeniz temsilcisinin Türk futboluna sunduğu son yıldız adayı ise Serkan Asan oldu.
Bu sezon Trabzonspor ile 3 UEFA Avrupa Ligi maçında 270 dakika, 3 Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde 184 dakika, 3 Süper Lig maçında ise 123 dakika forma giyen genç sağ bek, Antalya kampındaki performansıyla birlikte teknik direktör Hüseyin Çimşir'in de takımda görev verdiği oyuncular arasına girdi. 20 yaşındaki Serkan Asan, özellikle sağ bekte Joao Pereira'ya alternatif olurken, sağ açıkta ise hem Abdülkadir Ömür hem de Yusuf Sarı'nın sakatlıkları nedeniyle problem yaşayan Trabzonspor'da performansıyla teknik heyeti mutlu etti. Görev aldığı sürelerde tempolu oyunu, hücuma verdiği katkıyla dikkat çeken genç oyuncunun ligin ikinci yarısında ve özellikle gelecek sezonla birlikte takımın değişilmezleri arasında yer alması bekleniyor.
(FOTOĞRAFLI)

Samsunspor'dan 31 yıl önceki kazada ölenler için anma töreni
Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, (DHA) - SAMSUNSPOR, 20 Ocak 1989'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomiç ile otobüs şoförü Asım Özkan için anma töreni düzenledi.
Türk futbolunun en acı günlerinden biri olan 20 Ocak 1989 tarihinde, o dönemki adıyla Türkiye 1'inci Futbol Ligi'nde Malatyaspor ile oynanacak karşılaşma için Malatya'ya giden Samsunspor kafilesini taşıyan otobüs, saat 09.30 sıralarında Samsun'un Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışmıştı. Çarpışmanın ardından kafileyi taşıyan otobüs uçuruma yuvarlanırken, kazada Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asın Özkan olay yerinde, futbolcu Zoran Tomiç ise Sırbistan'da altı ay komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti.
ANIT TALEBİ
Samsunspor Kulübü, 31 önce meydana gelen kazada yaşamını yitirenler için Asri ve Kıranköy mezarlıklarında anma töreni düzenledi. Anma töreninde, merhum teknik direktör Nuri Asan'ın Asri Mezarlık'taki kabri başına çelenk koyuldu ve dua edildi. Aynı mezarlıkta bulunan ve kazada yaralanıp yıllar sonra vefat eden menajer Yüksel Özan'ın da kabri başında dua edildi.
Samsunspor Kulübü Derneği Genel Sekreteri Haluk Tan törende yaptığı konuşmada, "Aynı acıyı 31 yıldır yaşıyoruz. 31 yıldır kazanın anıtının yapılmamasını eksiklik olarak görüyorum. İnşallah en kısa sürede anıtın yapımı tamamlanır. Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralı kurtulanlara da uzun ömürler diliyorum" dedi.
Kazada hayatını kaybeden futbolcular Mete Adanır için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, Muzaffer Badalıoğlu için Zonguldak'ta ve Zoran Tomiç için de Sırbistan'da mezarları başında tören düzenlendiği öğrenildi.
SAMSUN'DAKİ TÖRENE KATILANLAR
Samsun'daki anma törenine Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Kulüp Müdürü Soner Soykan, kulüp müdür yardımcısı Mehmet Altan, Samsunspor Kulübü Derneği Başkanı Suat Çakır, başkan vekilleri Ali Kemal Gedikli ve Kadir Gürkan, genel sekreter Haluk Tan, yönetim kurulu üyeleri, Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Altyapı Gençlik Geliştirme Sorumlusu Ali Bilgici, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, altyapı futbolcuları ve taraftarlar katıldı.
FEDERASYONDAN MESAJ
Türkiye Futbol Federerasyonu (TFF) da kazada hayatını kaybedenler için mesaj yayımladı. TFF'nin mesajında şu ifadelere yer verildi:
"1989'daki kazada hayatını kaybeden Samsunsporluları saygıyla anıyoruz
Bundan 31 yıl önce; 20 Ocak 1989'da karlı bir havada Malatyaspor deplasmanına gitmek üzere yola çıkan Samsunspor Futbol Takımı'nı taşıyan otobüsün Samsun'un Havza ilçesinde geçirdiği elim trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve şoför Asım Özkan'ı saygı ve rahmetle anıyoruz. Türk futbolunu yasa boğan kayıplarımız için Samsunspor camiasına bir kez daha başsağlığı diliyor, derin acıyı yürekten paylaşıyoruz."
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Mezarlığa giriş
- Nuri Asan'ın kabrinde Kuran-ı Kerim okunması
- Samsunspor Kulübü Derneği Genel Sekreteri Haluk Tan'ın konuşması
- Duaların okunması
- Çelenk bırakılması
- Asım Özkan'ın kabrinde duaların okunması
(FOTOĞRAFLI)
DGS KODU: 200120101

Sivasspor'un altyapı oyuncuları taburcu edildi

Reklam
Reklam

Eraydın AYTEKİN-Uğur YİĞİT/SİVAS,(DHA)- Sivasspor altyapı oyuncularını taşıyan otobüsün kar nedeni ile şarampole inmesi sonucu 7 kişi yaralandı. Kazada yaralanan oyuncular tedavi işlemlerinin ardından taburcu oldular.
Kaza saat 02.00 sıralarında Sivas-Kayseri karayolu Ebuhan köyü yakınlarında meydana geldi. Sivasspor altyapı oyuncularını taşıyan Ertan Öğütlü yönetimindeki 58 ABE 995 plakalı otobüs, yoğun kar yağışı nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole indi. Kazada otobüs içerisindekilerden 7 kişi hafif yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Sivas'taki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Kaza sonrasında Demir Grup Sivasspor'un U14-U15 takımından hafif yaralanan 6 futbolcu ve otobüsün sahibi kontrol amaçlı olarak Numune Hastanesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Futbolcular tedavilerinin ardından taburcu edildi. Futbolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Olay yerinden görüntü
-Otobüsün görüntüler
(FOTOĞRAFLI)
DGS KODU: 200120131

Reklam
Reklam