Gurbetçi Ailelerin Çocuklarından Mevlevihane'ye Ziyaret

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yaz tatilini geçirmek üzere memleketleri Emirdağ ilçesine gelen gurbetçi ailelerin çocukları, Afyonkarahisar'ın tarihi ve turistik

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yaz tatilini geçirmek üzere memleketleri Emirdağ ilçesine gelen gurbetçi ailelerin çocukları, Afyonkarahisar'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Gurbetçi ailelerin çocuklarından oluşan 30 kişilik grup, Anafartalar Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Akın öncülüğünde Afyonkarahisar'ın tarihi ve turistik mekanlarını gezerek, bilgi aldı.

Zafer Müzesi, Ulu Cami, Kocatepe, Mevlevihane gibi tarihi mekanları gezen çocuklara, ramazan ayı dolayısıyla bir ay süresince hatimle teravih namazı kıldırmak için Afyonkarahisar'a gelen Mısırlı Hafız Abdülhamid de eşlik etti.

Reklam
Reklam

Mevlevihane sorumlusu Hasan Özpunar, bu tür gezilerin özellikle yurt dışında yaşayan çocukların tarih bilincini pekiştirmesi bakımıdan çok önemli olduğunu bildirdi.

Muhabir: Mustafa Güngör

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: