Gurbetçi kız kardeşlerin tuzağına düştü

Ankara'da ilişkisi olduğu kız kardeşlerin arkadaşları tarafından kadın iç çamaşırı giydirilip tehdit edilen Almanya'da yaşayan işçi emeklisi, kredi kartlarından para çekilince şikayetçi oldu.

Edinilen bilgiye göre, Almanya'da ailesiyle birlikte yaşayan işçi emeklisi M.S. (57) ve 4 sene önce Ankara'da tanıştığı Esra G. (38) ile arasında ilişki başladı. Türkiye'ye 2-3 ay aralıklarla gelmeye başlayan M.S.., Cebeci'de bir ev kiralayarak, Ankara'da kaldığı sürede Esra G. ile bu evde birlikte yaşamaya başladı. Esra G., bir süre önce M.S.'den 7 bin lira banka kredisi çekerek kendisine vermesini istedi ancak şahıs bunu kabul etmedi. Esra G. başka bir erkekten hamile kalınca M.S., Cebeci'de masraflarını ödediği evde Esra G.'nin kız kardeşi Deniz G. (39) ile birlikte yaşamaya başladı. M.S., geçen hafta Esra G. ve Deniz G. ile birlikte iftar yaptıktan sonra teravih namazı için camiye gitti. M.S., camiden döndüğünde evde kız kardeşlerin yanında bulunan dört erkek tarafından dövüldü. Kız kardeşlerin arkadaşları olduğu belirlenen Yasin M., Levent A., Recep G. ve Hasan K., M.S.'yi feci şekilde dövdükten sonra cüzdanındaki para ve kredi kartları ile kartların bilgisini aldı. Bankayı arayarak M.S.'ye ait kredi kartlarının limitini öğrenen 4 kişi, kartların şifresini de aldı. M.S.'nin başka bir kadına hediye olarak aldığı kadın iç çamaşırlarını bıçak zoruyla giydirerek cep telefonu ile fotoğrafını çeken zanlılar, daha sonra 10 adet boş senet imzalattırdı. M.S.'nin bilgisayarı ile buzdolabında bulunan beyaz ve kırmızı etleri de alan saldırganlar evden ayrıldı. Kadın elbisesi ile fotoğrafının çekilmesi nedeniyle bir süre polise şikayette bulunmayan M.S., kredi kartlarından yüklü miktarda para çekilince şikayetçi oldu.

Reklam
Reklam

Şikayet üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyonla Esra G., Deniz G., Yasin M., Levent A., Recep G. ve Hasan K. gözaltına alındı. Zanlılar, polis sorgusunda M.S'yi darp ettiklerini fakat gasp etmediklerini iddia ederek, "Bize bu eşyaları kendisi verdi" dediler. Yapılan polis sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Hasan K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Yasin M., Levent A., Recep G. ile Esra G. ve Deniz G. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.