Gurbetçiler, vergi muafiyeti limitinin yükseltilemisini istiyor

Gurbetçiler, yıllık 10 bin Euro'ya kadar olan maaşlara getirilen vergi muafiyeti limitinin yükseltilmesini istiyor.Cumhurbaşkanı Abdullah...

Gurbetçiler, yıllık 10 bin Euro'ya kadar olan maaşlara getirilen vergi muafiyeti limitinin yükseltilmesini istiyor.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Almanya'ya yaptığı resmi ziyarette, iki ülke arasında çifte vergilendirme anlaşması imzalandı. İki ülke Cumhurbaşkanlarının katıldığı anlaşmayı, Türkiye adına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble imzaladı.
Anlaşmaya göre, Almanya'da çalışıp, emekli olan ve Türkiye'ye kesin dönüş yapan Türk vatandaşlarından, maaşı 10 bin Euro’ya kadar olanlardan, yıllık maaşlarından vergi alınmayacak. Yıllık emekli maaşı 10 bin Euro’dan fazla olan gurbetçilerden ise yüzde 10 oranında kesinti uygulanacak. Anlaşmayı memnuniyetle karşılayan gurbetçiler, 10 bin Euro’luk limitin yükseltilmesini istiyor.
Almanya’nın Nürnberg şehrinde yaşayan Nevşehirli Nihat Yıldız, gurbetçilerin önemli bir bölümünün aylık bin Euro’nun üzerinde maaş aldığını belirterek, bu miktarın yeterli olmadığını söyledi. Limitin en az 20 bin Euro’ya yükseltilmesi gerektiğini anlatan Yıldız, “Bütün insanlar aynı sınırda maaş alıyor. Ben de aynı aynı sınırda maaş alıyorum ve benden vergi alınacak.” dedi.
Sivas’tan Almanya’ya giden Mahmut Öztürk, anlaşmayı doğru yönde atılmış bir adım olarak gördüğünü kaydetti. Öztürk, “Çifte vergilendirmeye herkes karşı. Bence çok isabetli bir şey olmuş. Anlaşmadan önce Almanya ve Türkiye’ye iki vergi ödeniyordu. Şimdi artık tek ödeme yapılacak. Almanya’da serbest çalışıyorum. Emekli olmadan Türkiye’ye dönmek istiyorum. 10 bin Euro miktarı az. En az 20 bin Euro olmalı. Herkes yıllık 10 bin Euro üzerinden aldığı için az.” diye konuştu.
Gurbetçi Metin Doğrudil ise yapılan anlaşmayı doğru ve yerinde bulduklarını ifade etti. Doğrudil, arkalarında duran devletleriyle gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz