Gurbetçilerin Sosyal Hakları Masaya Yatırılıyor

Gurbetçilerin Sosyal hakları Türk-Alman Danışma günlerinde masaya yatırılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Almanya Emeklilik Sigortası...

Gurbetçilerin Sosyal hakları Türk-Alman Danışma günlerinde masaya yatırılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Almanya Emeklilik Sigortası Kurumu işbirliği ile Sivas’ta Türkiye- Almanya Danışma Günleri düzenlendi.

14-16 Mayıs 2013 günleri arasında düzenlenen danışma günlerinde iki ülke vatandaşlarının ülke mevzuatları ile ikili sosyal güvenlik sözleşmelerinden doğan hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirilmelerinin sağlanması amaçlanıyor. SGK Toplantı salonunda düzenlenen programda konuşan İl Müdürü Bekir Turan, Türkiye Almanya Danışma günlerinin Sivas’ta düzenlenmesinden mutlu olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Almanya Kuzey Bavyera Emeklilik Sigortası Başkanı Bernd Scmidt ise "Heyet olarak kendilerine gösterilen misafirperverliğe teşekkür ederek, "Sivas’ta danışma günlerinin yapılmasından mutluluk duyduk. 7 yıldır Türk-Alman Danışma günlerini düzenlemekteyiz ve binlerce vatandaşa danışma hizmeti verdik. Özellikle ekonomik kriz zamanlarında vatandaşların sosyal güvenlik haklarının emniyet altına alınması çok önemlidir. Buraya gelecek vatandaşların haklarının bilinmesi bizi mutlu edecektir." şeklinde konuştu.

Yurt dışı Hizmetler Daire Başkanı Gökhan Tuna da yılda 4 defa Almanlarla bu tür etkinlikleri düzenlediklerini, geçen yıl 3 bine yakın vatandaşın bu etkinlikten yararlandığını anlatarak, "Bu yılda bu organizasyonu Sivas’ın Orta Anadolu’da yer alması nedeniyle burada düzenliyoruz. Yozgat, K.Maraş, Kayseri, Erzincan, Malatya gibi çevre illerde bu etkinlikten faydalanacak. Bu bölgede yaşayan vatandaşlar gurbetçi statüsünde iken dönüş yaptı. Sosyal Güvenliğe dair hakları yoktu. Bu etkinlikte vatandaşlara hangi haklara sahip oldukları konusunda bilgi vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği Sosyal İşler Ataşesi Moıra Kettner ise “Türk-Alman Danışma günlerinin çok faydalı olduğuna işaret ederek şöyle devam etti: "Yaklaşık 50 yıldır, her iki tarafta yoğun bir göç veriyor. Bu sayede her iki kültürde çok zenginleşiyor. Kültür paylaşımının yanında ağır bir bürokratik yükle de karşı karşıya geliyor. Sosyal Güvenlik konuları herkesin altından kalkabileceği konular değildir. Bu zor konuya her iki tarafın uzmanları çok insani bir değer katmış oluyor bu etkinlik sayesinde. 2 gün sürecek programda Almanya’dan gelen Sosyal Güvenlik Uzmanları ile SGK uzmanları çeşitli etkinliklerde gurbetçi vatandaşlarla bir araya gelerek sosyal güvenlikle ilgili bilgiler verecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz