Gurbetten Sılaya Yardım Paketi

Sivas Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve şubeleri tarafından başlatılan ‘Gurbetten sılaya uzanan el’ yardım...

Sivas Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve şubeleri tarafından başlatılan ‘Gurbetten sılaya uzanan el’ yardım kampanyası adı altında Suşehri ilçesinde 200 aileye verilmek üzere yardım paketi verildi.

Merkezi İstanbul’da bulunan Sivas Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Suşehri ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere getirilen yardım paketlerini İlçe Belediye Başkanı Sedat Sel’e teslim eden Dernek Başkanı Abdurrahman Yeşilyurt, “Her yıl İstanbul’da yapılan gıda yardımlarının bir kısmını bu yıl Anadolu’ya taşıma kararı aldık. Sivas merkeze 500 adet olmak üzere, her 8 ilçemize 200 adet gıda paketi getirmiş bulunmaktayız.” dedi. Sivas Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin 1999 yılında İstanbul’da kurulduğunu söyleyen Yeşilyurt, “9 yıldır başkanlığını yürüttüğümüz derneğimizin İstanbul’da 4 adet şubesi bulunmaktadır. Bir de İstanbul Sivasspor olarak bir kulübümüz vardır. Bu kulübümüzü de bu yıl şampiyon yaptık. Şunu söylemek isterim ki, bizler Sivas Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticileri ve üyeleri olarak hiçbir zaman sılamızdan vazgeçmedik. Bu sebeple bu yardımlarımızı önümüzdeki yıl artırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise, yardımlar için dernek başkanına teşekkür ederek, “Sivas Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl Sivas merkez ve 8 ilçe olarak başlatılan ve adının da güzel olduğu ‘Gurbetten sılaya uzanan el’ kampanyasını başlattıklarından dolayı Dernek Başkanı Abdurrahman Yeşilyurt’a ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. Çünkü gurbetten sılayı hatırlamak çok güzel. Bu bölgedeki insanlarımızın, sevgi, saygı ve yardıma ihtiyaçları var. Bu vesileyle yardımlar için başkanımıza ve tüm ekibine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: