Gürcistan Hükümeti Taksim'de Protesto Edildi

Gürcistan’da yaşanan hapishane olaylarını protesto etmek isteyen bir grup Gürcü, Taksim'de toplandı. Eylem sırasında kardeşinin...

Gürcistan’da yaşanan hapishane olaylarını protesto etmek isteyen bir grup Gürcü, Taksim'de toplandı. Eylem sırasında kardeşinin Gürcüler tarafından öldürüldüğünü iddia eden Suna Seviltop isimli bir vatandaş Gürcü gruba tepki gösterdi.

Taksim Meydanı’nda öğle saatlerinde toplanan bir grup Gürcü, Gürcistan hükümeti tarafından cezaevlerinde mahkumlara karşı kötü muamele uygulandığını iddia etti. Ellerinde “Şiddete hayır” yazılı pankartlar ve Gürcistan bayrakları taşıyan grup Gürcistan hükümetini protesto etti.

Reklam
Reklam

Gürcüler’in protestosu sırasında kardeşi Mustafa Seviltop’un 2011 yılında İstanbul Maltepe’de bir Gürcü tarafından öldürüldüğünü iddia eden Suna Seviltop da gruba yaklaşarak tepki gösterdi. Gürcü eylemcilere bağıran Seviltop, “Defolun Gürcistan’a gidin, benim kardeşimi 9 sene çalıştırıp sonra öldürdüler. Biz sizin ülkenize geliyor muyuz? Hem insanların ekmeğini yiyin, hem de öldürün. Defolun ülkenize” diyerek tepki gösterdi. Seviltop polisler tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: