Gürcistan'dan Ot Ithalatı Başladı

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Türkgözü Sınır Kapısı'nda yapılan çalışmaların ardından, Gürcistan'dan ot ithalatının başladığını bildirdi.

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Türkgözü Sınır Kapısı'nda yapılan çalışmaların ardından, Gürcistan'dan ot ithalatının başladığını bildirdi.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin belli bölgelerinde, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan kuraklıktan dolayı kaba yem ihtiyacının arttığını ifade etti.

Ardahan'ın Posof ilçesindeki Türkgözü Sınır Kapısı'nın ithalat izni verilen kapılardan olmadığını dile getiren Kılıç, şunları kaydetti:

"Türkgözü Sınır Kapısı ithalat izni verilen kapılardan değildi. Bölge milletvekilleri olarak yaptığımız girişimler neticesinde, ilimiz ve bölgemiz için daha karlı ve daha az masraflı bir geçiş sağlanacağı için Türkgözü Sınır Kapısı açılması gereken kapı olarak değerlendirildi. Teknik altyapısının oluşturulması için yoğun çaba harcandı. Besin değerleri çok zayıf olan saman yerine daha iyi besin değerlerine sahip olan otun temin edilmesi amacıyla Gürcistan'dan, Türkgözü Sınır Kapısı aracılığıyla ot ithalatına başlandı. Bunun bölge hayvancılığına katkı sağlayacağını ve yem fiyatlarını aşağıya çekeceğine inanıyorum."

Reklam
Reklam

İthal edilen otun sıkıntıda olan üreticiye fayda sağlayacağını ifade eden Kılıç, Türkgözü Sınır Kapısı'nın teknik ve altyapı olarak, kaba yem ithalatına uygun hale getirilmesi için AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ile yürüttükleri çalışmanın olumlu sonuçlandığını vurguladı.

Muhabir: Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: