Gürcüler, Rusya’yı Protesto Etti

Gürcüler, 2008 Gürcistan-Rusya savaşının yıldönümünde Rusya’yı protesto etti. Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yapan gürcü...

Gürcüler, 2008 Gürcistan-Rusya savaşının yıldönümünde Rusya’yı protesto etti. Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yapan gürcü vatandaşlar, Rusya’nın Osetya’dan çekilmesini istedi.

Beyoğlu’nda bulunan Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup Gürcü, 2008 Gürcistan-Rusya Savaşı’nın yıldönümünde Rusya’yı protesto etti. Ellerinde Türk ve Gürcistan bayrakları bulunan yaklaşık 100 kişi, “Katil Rusya Osetya’dan defol” şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Erdoğan Şenol, Rusya’nın saldırganlığına tepki göstererek şöyle konuştu: “Gürcistan’ın topraklarını işgal eden Rusya’nın saldırganlığını protesto ediyoruz. Burada Türkiye kamuoyuna hatırlatmak istiyoruz. Bütün dünya bu durumu kabul edemez olarak görmektedir. Rusya’nın bu bölgelerden askerini çekmesini talep etmekteyiz.”

Reklam
Reklam

Orhan Beridze, Fahrettin Çiloğlu, Natiya Şara Şehidze isimli Gürcüler ise, “Rusya bir an önce çekilsin. Orada çok insan hayatını kaybetti. Dünya buna seyirci kalmasın” dediler.

Grup yerel danslarını sergiledikten sonra olaysız dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: