Gürel'den AB eleştirisi

İZMİR (İHA) - İzmir'de, DSP İl Başkanlığı'nın seçim bürosunun açılışını yapan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şükrü Sina Gürel, KADEK'i terör örgütleri listesine almayan Avrupa Birliği'ni eleştirdi. Gürel, bu kararın hem uluslararası alandaki terör mücadelesine hem de Türkiye-AB ilişkilerine zarar verdiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şükrü Sina Gürel, DSP İzmir İl Başkanlığı'nın Çankaya semtindeki seçim bürosunun açılışını yaptı. Kültür Bakanı Suat Çağlayan'ın da katıldığı seçim bürosu açılışında konuşan Şükrü Sina Gürel, DSP'nin bütün ihanetlere, Başbakan Bülent Ecevit'i işbaşından uzaklaştırma gayretlerine rağmen ayakta kalan ve giderek daha da güçlenen bir parti olduğunu söyledi. Gürel, "Bu tehlikeli günlerde Sayın Ecevit kaptanımız, onun tayfaları da bizleriz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kültür Bakanı Suat Çağlayan ise "İki buçuk milletvekilinin gitmesi bu partiye zarar vermez. DSP bir zeytin ağacı gibidir. Giden çürük dalların yerine öyle filizler çıkıyor ki o filizler 4 Kasım'da meyve verecek" dedi.

AB'YE KADEK ELEŞTİRİSİ Bu arada, bir gazetecinin, Dışişleri Bakanlığı'nın başvurusunu değerlendiren AB'nin, PKK'nın devamı durumundaki KADEK'i terör örgütleri listesine almadığını hatırlatması üzerine Şükrü Sina Gürel, kendisinin Dışişleri Bakanı olarak her AB bakanına konuyu bizzat ilettiğini söyledi. Bakan Gürel, şunları söyledi:
"AB de bu konuda çok ilkeli davranmadı. Çünkü biliyorsunuz, PKK'yı terör örgütleri listesine aldığı hafta, zaten PKK'nın adını değiştirdiğini ilan ettiği hafta. Daha sonra biz bu terör örgütünü yeni adıyla aslında eskisinden bir farkının olmadığını, terör faaliyetlerinde bulunduğunu, mutlaka AB terör örgütleri listesine girmesi gerektiğini savunduk. Ama sanırım orada 'oy birliği' kuralları geçerli olduğu için, büyük ölçüde AB tarafına bunu anlatabildiklerimizin zorluğu var. Ama, eğer AB bir bütün olarak, kurum olarak, birliktelik olarak terör tehdidini göğüslemek, karşılamak ve uluslararası alandaki terörle mücadelesine katkıda bulunmak istiyorsa, bu konuda bir adım atar. Şimdiye kadar bu adımı atmamakla da, KADEK'i olduğu gibi tanımak ve tanıtmakla da hem uluslararası alandaki terör mücadelesine zarar vermiştir, hem de Türkiye-AB ilişkilerine."

Reklam
Reklam