Güreş

Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu yaptığı ilk toplantıda, başkanvekilliğine Seçkin Saruhan'ı getirdi.

Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu yaptığı ilk toplantıda, başkanvekilliğine Seçkin Saruhan'ı getirdi.

"Asrın güreşçisi" Hamza Yerlikaya'nın başkanlığa seçildiği Güreş Federasyonu'nda, yönetim kurulu ilk toplantısında sadece bir atama gerçekleştirdi. Yönetim kurulu, üyelerden Seçkin Saruhanı başkanvekilliği görevine getirdi. Milli mayoyu da giyen Saruhan, daha önce grekoromen güreş milli takımını da çalıştırmıştı.

-Seçkin Saruhan-

Dünya Askeri Sporlar Konseyi (CSIM) Güreş Komite Başkanlığı'nı yürüten Seçkin Saruhan, 1984 yılında İstanbul Güreş İhtisas Kulübünde güreşe başladı. Saruhan, 1989 yılında da ilk kez milli mayoyu giydi.

Reklam
Reklam

Uzun yıllar antrenörlük yapan Seçkin Saruhan, Kara Kuvvetleri Gücü ve TSK Grekoromen Güreş Milli Takımları'nın yanı sıra Grekoromen Genç ve (A) Milli Takımları'nda da antrenör ve teknik direktör olarak görev aldı.

1995'te yılın en iyi teknik direktörü seçilen Saruhan, 2004 Atina Olimpiyatları'nda ise "En iyi antrenör" ödülünün sahibi oldu.

Seçkin Saruhan, bir ilki başararak, Türk spor tarihinde ilk defa CISM'de bir spor dalında başkanlık yapan spor adamı oldu.

Muhabir: Ömer Hakan Kibar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz